Još malo snijega, orkanske bure, evo kad će vrijeme primjerenije ovom dijelu godine

Snijeg i dalje pada u dijelu unutrašnjosti, i najviše ga je napadalo, proteklih sati, u Gospiću, 17 cm.

Duž obale je uglavnom suho, i trenutačno kiši samo u unutrašnjosti Dalmacije, ali je vrlo vjetrovito. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puše jaka bura, olujna na udare pod Velebitom, i otežava promet.

Prema posljednjim informacijama, samo za OSOBNA VOZILA otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog olujnog vjetra).

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na dionici autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići zbog vjetra se vozi uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Bura će još jačati, štoviše, širit će se na cijelu obalu, i najintenzivnija će biti u srijedu, kad će biti i orkanskih udara.

Uz vjetar, sredinom tjedna čeka nas i novi val oborine, s juga, i snijeg će padati u mnogim predjelima unutrašnjosti, kiša na moru, i bit će lokalno obilna.

U drugom dijelu tjedna oborina bi se trabela prorijediti, i zatoplit će, tako da će temperature biti primjerenije dobu godine u kojem se nalazimo.

Dotad treba računati na podebljavanje snježnog pokrivača, osobito u gorju, gdje bi se idućih dana još moglo akumulirati i do pola metra novog snijega.

Dojmu zime doprinosit će i hladnoća, kojoj će znatno doprinijeti vjetar sjevernog smjera, olujan na udare, prenosi N1.

Facebook Komentari