Marić o blokiranima: Svega tu ima i nije jednostavno raspetljati taj čvor

Ad

Ministar Zdravko Marić ulazeći u zgradu Vlade komentirao je paket mjera koje Vlada priprema kako bi se riješio problem blokiranih građana i oporbeni prijedlog za opoziv Martine Dalić.

“U 42 milijarde duga blokiranih ima svega. Kada se prolazi kroz te brojke, u ne malom broju slučajeva se vidi da građani nisu sami ušli u te blokade i tim građanima treba izaći u susret. Treba štititi dužnike, ali i pomoći i vjerovnicima”, kazao je ministar financija Zdravko Marić i najavio da Vlada radi paket mjera koje će pokušati rješavati probleme iz prošlosti, ali i “prevenirati da se slični slučajevi ne događaju u budućnosti”.

“Svega tu ima i nije jednostavno raspetljati taj čvor”, rekao je Marić i dodao da će cijeli paket mjera predstaviti kada završe sve analize. Rekao je da kod manjih iznosa duga kod blokiranih uglavnom ne radi o dugu državi, nego o dugovima prema telekomunikacijskim kompanijama, bankama i kartičarima.

Govoreći o oporbenom prijedlogu za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, Marić je rekao da ona ima “potporu cijele većine”, što znači da oporbena inicijativa za rušenje Dalić u Saboru neće uspjeti, prenosi N1.

Facebook Komentari