-0.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Policija privela Talijane koji su lovili u hrvatskom moru računajući da Hrvatska...

Policija privela Talijane koji su lovili u hrvatskom moru računajući da Hrvatska nema s čim do njih

Praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru danas oko 10 sat unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske uočena je talijanska ribarica.

“Nakon uočavanja ulaska talijanske ribarice u teritorijalno more RH od strane Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka informacija je odmah proslijeđena najbližem policijskom plovilu Postaje pomorske policije Split koje je promptno reagiralo i bilo spremno za postupanje.

Prema prvim informacijama ribarica je obavljala ribolov u našim vodama očito krivo procijenivši kako zbog lošeg vremena na moru to može obavljati neometano u hrvatskim teritorijalnim vodama, međutim, hrvatska pomorska policija spriječila je to uzaptivši ribaricu.

Strana ribarica se u ovom trenutku uz pratnju službenog policijskog plovila sprovodi u luku Vis, te će policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom plovila i članovima posade radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, te podnošenja adekvatne prijave”, navodi se u priopćenju splitske policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova nadzire i štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji nam omogućavaju kreiranje operativne slike stanja s podacima dobivenih s radara i kamera.

Radari i kamere su strateški postavljeni na mjestima s kojih se može nadzirati čitavu državnu granicu na moru kao i ukupni morski prostor RH.

“Dovoljan broj policijskih plovila i tehnički sustavi kojima raspolažemo garancija su sigurnosti naše granice kao i cjelokupnog schengenskog prostora i pokazatelj spremnosti na sve izazove u svim vremenskim uvjetima”, navodi se u priopćenju policije.

Najnovije

Još iz rubrike