Srbijanski državljani uhvaćeni u prebacivanju migranata iz Hrvatske u Sloveniju

Određen je istražni zatvor protiv dvojice srbijanskih državljana koje varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči da su početkom veljače iz Hrvatske namjeravali u Sloveniju prebaciti sedmero državljana Afganistana i četvero Pakistana, u čemu su ih blizu granice spriječili hrvatski policajci.

Dvojac od 30 i 24 godine je po sumnjama tužiteljstva 2. i 3. veljače u svojim vozilima kroz Hrvatsku prevozio Afganistance i Pakistance radi ilegalnog prebacivanja u Sloveniju, a u taj posao krenuli su nakon dogovora s nepoznatim čovjekom iz Afganistana, u zamjenu za obećanu novčanu naknadu.

Državljani Afganistana i Pakistana u Hrvatskoj su imali status tražitelja azila. Krijumčarima je istražni zatvor odredila sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo ih tereti da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Facebook Komentari