Predsjednica u Sarajevu započela prve sastanke

Ad

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je u srijedu trodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg će posjetiti Sarajevo i srednju Bosnu te prvi put Bosansku Posavinu.

U Sarajevo Predsjednica je sletjela u 9:35 sati.  Po dolasku u sarajevsku zračnu luku dočekao ju je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić te predstavnici različitih razina vlasti. Pred Predsjedništvo BiH gdje ju je dočekao predsjedatelj Dragan Čović Grabar-Kitarović prostigla je u 10:05 sati. Nakon intoniranja državnih himni i protokolarnog pozdrava s predstavnicima tijela vlasti u BiH hrvatska je predsjednica započela službene razgovore s članovima Predsjedništva BiH.

Obraćanje medijima hrvatske predsjednice nakon sastanka s tročlanim bh. Predsjedništvom planirano je za 11:30 sati.

Ranko Mavrak, politički analitičar i novinar agencije Hina pozdravio je posjet Koline Grabar Kitarović, predsjednice Hrvatske Bosni i Hercegovini, kazavši da je uvijek pravo vrijeme za razgovor. “Razgovor je jedini način da se problemi riješe. Kada ne razgovarate, drugi interpretiraju i ima prostora za manipulacije”, kazao je Mavrak. “Važno je shvatiti da predsjednica ne dolazi arbitrirati u BiH, Hrvatska se ne postavlja u tu ulogu. Jasne poruke su poslane, da je sva rasprava o izbornom zakonu stvar aktera u BiH. Hrvatska ne želi nametati rješenja”, naveo je Mavrak za sarajevski N1.

To je drugi službeni posjet hrvatske predsjednice Bosni i Hercegovini, nakon prvog u ožujku 2015., na samom početku njezina mandata. Iako je prvotno bilo najavljeno da će u Sarajevo sletjeti u utorak navečer, to se nije dogodilo. Kako neslužbeno doznajemo, razlog su sigurnosni razlozi.

Facebook Komentari