VIDEO MOST-ovac Miro Bulj posjetio rupu iz koje izlazi zatrovana voda: Obranili smo Peruću pa ćemo i Plitvice

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je na konferenciji za novinare na Plitvicama kako se očuvanju tog svjetskog bisera prirode pretpostavljuju borbe oko uhljebljenja HDZ-ovog kadra i kako je političko imenovanje ravnatelja godinama uništavalo Plitvice.

Imamo odgovornost očuvati Plitvice i njima gospodariti na održivi način, naglasio je Petrov podsjetivši da je Most među prvima ustao u obranu NP Plitvička jezera.

Bivši Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, koji je imenovao prethodnog ravnatelja NP Plitvička jezera Anđelka Novosela, važnim je ocijenio da na kormilo te javne ustanove ne dođu samo stranački podobni kadrovi već stručnjaci koji neće dozvoliti enormni rast broja posjetitelja na štetu zaštite prirode, koji će nastaviti suspendirani Akcijski plan upravljanja brojem posjetitelja koji je sačinio ravnatelj Novosel te koji će prostorni plan i daljnju gradnju dovesti na mjeru održivog razvoja, jer sadašnji turistički razvoj ostavlja ‘devastirajući okolišni otisak’.

Umjesto da se domaćem stanovništvu da prilika da opstane, faraonska vlast u Gospiću i građevinski lobiji omogućavaju apartmanizaciju investitorima sa strane i Plitvice propadaju, ustvrdio je Miro Bulj pozvavši građane Like i udruge da zajedno obrane Plitvice od devastacije, a Liku od iseljavanja. “Obranili smo Peruću pa ćemo i Plitvice, poručio je Bulj, prenosi HRT.

Bulj je posjetio i mjesto gdje otvoreno iz zemlje izlaze otpadne vode i fekalije u srcu Plitvica:

Milinović: Nikome neću dozvoliti da omalovažava ličko-senjski HDZ, svi smo jedinstveni

Facebook Komentari