Milinović: Nikome neću dozvoliti da omalovažava ličko-senjski HDZ, svi smo jedinstveni

Darko Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, potvrdio je na konfrenciji za novinare da je jučer dao ostavku na tu funkciju. Ostavku su dali i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a i to zbog, kako kaže Milinović, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

Ivanka Krmpotić, v.d. predsjednica treba u roku od dva ili tri mjeseca organizirati unutarstranačke izbore po principu jedan član jedan glas, da bi novoizabrano vodstvo dobilo legitimitet za takvu li drugačiju politiku prema kadroviranju na nižim razinama.

Milinović je istaknuo da ostaje na mjestu župana jer, kako je rekao, nisu prošle dvije godine mandata i da nema pravo maltretirati građane novim izborima za županijsku izvršnu vlast.

Nisu Plitvice glavni problem. Ovo je podrška za 10.000 članova HDZ-a koji su za HDZ spremni bosim nogama izać’ na Velebit, ali isto tako traže da ih se uvažava kada se nacionalna politika provodi na području Ličko-senjske županije, kazao je Milinović.

Moj potez nije ishitren. S njime je upoznat vrh HDZ-a. O ovome sam govorio zadnjih godinu dana nekoliko puta na Predsjedništvu stranke. Sa mnom su podnijeli ostavke predsjednica Žena Katarina Zrinski, predsjednik Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije, predsjednik Kluba utemeljitelja i predsjednik Udruge branitelja HDZ-a Gojko Šušak. Jedinstvo Ličko-senjske županije HDZ-a ogleda se u tome da su svi predsjednici općinskih i gradskih odbora podnijeli neopozive ostavke, kazao je Milinović na konferenciji za novinare.

Duboko smo nezadovoljni zadnjim činom ministra Ćorića. Nikome, pa ni ministru Ćoriću neću dopustiti da omalovažava ličko-senjski HDZ. Kada je u pitanju prikupljanje glasova, onda smo dobri. Kada je u pitanju mišljenje ličko-senjskog HDZ-a onda nam je jasna poruka ministra Ćorića – vi ste građani drugog reda, vi o tome ništa ne možete odlučivati i ne želim vas po tom pitanju slušati, dodao je.

Ja sam jedan od rijetkih koji je dobio izbore u prvom krugu. Član sam Predsjedništva HDZ-a i predsjednik sam županijskog odbora HDZ-a. Od mene 10.000 članova HDZ-a, ali i stanovnici Ličko-senjske županije očekuju da ću se boriti za njihove interese, istaknuo je Milinović. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu Upravnog vijeća NP-a Plitvičkih jezera ne može biti netko s područja Ličko-senjske županije. Ne prihvaćamo to isto i za Upravno vijeće Sjeverni Velebit. Ne mogu se složiti ni s tim da na čelo Parka prirode Velebit ne može biti netko iz ove županije, već za sve to trebaju doći ljudi iz Zagreba, napomenuo je i dodaje – ovom županijom neće se rukovoditi iz Zagreba.

Pozivam gospodina Kovačevića kojega je jučer izabralo povjerenstvo ministra Ćorića da povuče svoju kandidaturu zato jer od 138 glasova nije dobio nijedan. Tražim od ministra Ćorića zašto ne može od naših pet kandidata nijedan biti na čelu Upravnog vijeća NP-a Plitvička jezera.

Kada je SDP bio na vlasti onda su na čelu bili SDP-ovci, ali s područja Ličko-senjske županije. To pozdravljam. Tako se treba voditi briga o Ličko-senjskoj županiji, izjavio je.

Ovo nije moj poraz niti političko umirovljenje. Ovo je moj novi politički uzlet jer sam dobio niz poruka i poziva da se ovako bori za bolji HDZ, tvrdi Darko Milinović, prenosi HRT.

Ćorić izbor šefa NP Plitvička jezera prebacio na stručno povjerenstvo, Kujundžić i Kušćević ne smatraju da je lička pobuna nešto bitno za HDZ

Plenković mislio da je neprikosnoven, ali je zagrizao u tvrd orah: Pobuna u Ličkom HDZ-u, Milinović dao ostavku

Facebook Komentari