Rat na društvenoj mreži: Nakon što su ekstremni ljevičari uspjeli blokirati mnogo profila, preko vikenda je uslijedio protuudarac

Nakon što su lažnim prijavama uspjeli ugasiti Facebook stranice Antife Šibenik, Antife Zagreb, Antifašističkog Vjesnika i portala Lupiga, desničarima je pošlo za rukom da sa Facebook stranice Novosti izbrišu i najnoviju kolumnu Viktora Ivančića, prenosi N1.

Onda je učiteljica Smilja prozvala onu degenicu Renči. Ona je nju pitala: ‘Renči, šta ti misliš o veličanstvenom i dostojamstvenom činu kada zastupnici u hrvackom saboru odaju počast osuđenom ratnom zločincu?’ Degenica Renči je rekla: ‘Mislin da je taj čin veličanstven i dostojamstven!’ Uča je rekla: ‘Bravo Renči, sidi!’. Izvadak je to iz najnovije kolumne Viktora Ivančića ‘Bilježnica Robija K.’ koji se, zajedno s linkom na tekst, od petka nalazio na Facebook stranici Novosti. Međutim, Facebook ga je u nedjelju navečer odlučio izbrisati sa stranice i jednoj od administratorica, koja ga je objavila, onemogućiti aktivno korištenje te društvene mreže na tri dana, pišu Novosti.

Budući da Facebook reagira nakon velikog broja istih prijava i to bez adekvatne provjere objavljenog sadržaja, desničari su preko vikenda prijavili čitav niz stranica s antifašističkim predznakom iz razloga što su osuđenog ratnog zločinca nazvali osuđenim ratnim zločincem. Tako im je prvo pošlo za rukom da ugase Facebook stranicu Antife Šibenik, a nakon toga ‘uspjeha’ internetom se proširila kružna poruka koja dokazuje da isto namjeravaju sa stranicom Antife Zagreb.

Ugašena je i stranica Lupige.

Zbog mogućih daljnjih napada, svoju je stranicu na najpopularnijoj društvenoj mreži preventivno odlučila ugasiti Radnička fronta.

Protuakcija obavještavanja FB o lažnim prijavama

U znak solidarnosti s ugašenim stranicama, društvenim mrežama proširio se poziv Antifašističkog Vjesnika na protuakciju obavještavanja Facebooka o lažnim prijavama, prenosi N1.

O lažnim prijavama Facebook možete obavijestiti jednostavnim postupkom: kliknete na ? u gornjem desnom kutu -> Report a problem -> Something Isn’t Working -> Where is the problem?, odaberete Pages i obavijestite ih kratkim tekstom o lažnim prijavama, prenosi N1.

UiO Vladi: zatražite od Facebooka da prestane cenzurirati hrvatske građane

Potpisuje se peticija vlasniku Facebooka zbog cenzure i gušenja temeljnih ljudskih prava

Share This Article