Bivši direktor Piškornice ipak će nekako morati skucati milijunček i vratiti ga, možda

Ad

Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović morat će vratiti milijunski bonus koji je sam sebi isplatio.

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, morat će vratiti milijunski bonus koji si je isplatio na temelju ugovora što je potpisao sam sa sobom, i to u bruto iznosu.

Odlučio je to, kako neslužbeno doznaje Podravski list, Nadzorni odbor te javne tvrtke na jučerašnjoj sjednici.

Jozinović si je, bez znanja osnivača javne tvrtke, isplatio milijun kuna neto, a tvrtka je na to platila državna davanja u iznosu od, prema procjenama, oko pola milijuna kuna. Jozinović će, dakle, na račun Piškornice morati uplatiti oko milijun i pol kuna.

Nakon što se doznalo za skandalozan bonus, Jozinović je promptno smijenjen, a novim direktorom Piškornice imenovan je Mladen Ružman.

On tvrtku preuzima osam godina nakon što je osnovana s ciljem da izgradi regionalni centar za gospodarenje otpadom za sjever Hrvatske, a o tome se projektu danas ne zna gotovo ništa.

Ne zna se odakle će sve smeće dolaziti na obradu, ne zna se koliki će biti stvarni kapacitet obrade, ne zna se kakva će tehnologija biti primijenjena, ne zna se koliko će građani plaćati zbrinjavanje otpada nakon što centar proradi, ne zna se kad će centar proraditi i, na kraju, ne zna se koliko će njegova gradnja uopće stajati, piše Podravski list.

Facebook Komentari