Reakcija RBA na informacije u medijima, evo što kažu o ovrhama cijele plaće, po novome

Nastavno na medijske napise o tome da je Ustavni sud RH donio odluku kojom se ukida čl. 26 st. 3 Pravilnika o načinu i postupku provođenja ovrhe nad novčanim sredstvima , a uz koju se često navodi Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), željeli bismo skrenuti pozornost na sljedeće.

Naime, Banka je, kao i do sada, uvijek bila i bit će spremna na dogovore s klijentima kojima stoji na raspolaganju niz mogućnosti koje uključuju restrukturiranje, pa tako i mogućnost izvansudske nagodbe. Također, kao zaključak, navodimo činjenicu da Banci nikada nije niti će bit u interesu dovoditi klijente u takve nepovoljne situacije, već isključivo onemogućavanje nepoštenih praksi.

Također, smatramo da to nije samo praksa u RBA, već da je to praksa i bankarskog sektora. Upravo iz razloga što smo svi svjesni situacije u Hrvatskoj, nikome nije u interesu ovršiti klijente te ih dovoditi u bezizlazne situacije. Banka će i dalje proaktivno, te u duhu etičnog poslovanja, sa svakim klijentom pronaći najbolje rješenje za financijsku situaciju u kojoj se određena osoba nalazi, stoji u priopćenju RBA.

Aleksić pozvao Ministarstvo pravosuđa da zaustavi pljenidbu cijele plaće, a tražit će i pojedinačno glasovanje o preplaćenim kamatama

Facebook Komentari