Donald i Melanija Trump su minutom šutnje odali počast žrtvama terorističkih napada 11.09.2001.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump sa suprugom Melanijom odao je danas u Bijeloj kući minutom šutnje počast žrtvama terorističkih napada koji su se dogodili 11. rujna 2001. godine.

Okruženi suradnicima, Donald i supruga Melanija počast žrtvama odali su minutom šutnje u vrtu Bijele kuće u 8,46 sati ujutro po mjesnom vremenu, kada se prvi zrakoplov zaletio u jedan od dvaju tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.

U napadima je poginulo više od tri tisuće ljudi. Zastava na Bijeloj kući spuštena je tim povodom na pola koplja. Počast žrtvama minutom šutnje odana je u isto vrijeme i na mnogim drugim mjestima diljem Sjedinjenih Američkih Država, ponajprije na samom mjestu napada u New Yorku gdje su abecednim redom pročitana imena svih žrtava, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Teroristi Al-Kā’idah, njih devetnaest, oteli su 11. rujna 2001. godine četiri putnička zrakoplova i obrušili ih na tornjeve blizance Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku i na Pentagon kod Washingtona, dok se četvrti srušio u Pennsylvaniji u Shanksvilleu, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prošlo je punih šesnaest godina od terorističkog napada na New York, Pentagon i Pennsylvaniju, nakon čega je uslijedila američka vojna reakcija (potpomognuta saveznicima, prije svega Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske) koja je rezultirala onim što danas nazivamo ratom protiv terorizma koji još uvijek traje. (Theo Ljubić, AFP, Reuters)

 

 

Facebook Komentari