Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je hrvatski državni vrh da pokloni veću pozornost položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je hrvatski državni vrh da pokloni veću pozornost položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Vučić je u razgovoru s odlazećim veleposlanikom Hrvatske, Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti odgovorno ispunjavati obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koji žive u Srbiji. On se Markotiću zahvalio na suradnji i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Sugovornici su izrazili očekivanje da će, “usprkos pitanjima koja opterećuju odnose dvije države, kroz zajednički rad biti ispunjen dio obaveza iz Deklaracije o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine”.

Na sastanku je, “s tim u vezi, dogovoreno da se u nadolazećem periodu intenzivira rad mješovitih komisija za rješavanje otvorenih pitanja”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da će predstojeći službeni posjet Vučića Hrvatskoj, na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, dati poticaj razvoju odnosa i svih oblika suradnje, a posebno ekonomskoj, piše Beta.

Facebook Komentari