Plenković: Sastanak s Cerarom još nije dogovoren

Nakon aribtražne odluke u sporu oko granice sa Slovenijom premijer Andrej Plenković je najavio da će njegov slovenski kolega Miro Cerar uskoro posjetiti Zagreb. Je li dolazak dogovoren?

“Nije još. Čujemo se nas dvojica. Igraju naši sutra košarku u Ljubljani, pozvao me Miro. No ne mogu ići jer imamo važan sastanak. Kada naše stručne službe sve dogovore, doći će do posjeta Zagrebu. A ja danas idem u Poreč, Umag i Savudriju, tamo ću razgovarati s našim ribarima”, rekao je Plenković u srijedu nakon što je sudjelovao danas na 70. Međunarodnom sastanku predsjednika Europske udruge studenata prava (ELSA) koji se održava na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Podsjetimo, Plenković će se u Poreču sastati s biskupom porečkim i pulskim Draženom Kutlešom i predstavnicima Porečke i Pulske biskupije, a nakon sastanka će Plenković i Kutleša potpisati ugovor o darovanju nekretnine u Puli, Vile Idol, Porečkoj i Pulskoj biskupiji, u svrhu smještaja Biskupijskih ureda. Nakon toga će razgovarati s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem i zamjenicom župana Istarske županije Sandrom Ćakić Kuhar.

U Umagu će se premijer sastati s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom te s predstavnicima Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije i Udruge Mare Croaticum. Nakon toga Plenković odlazi u Savudriju gdje će se kod Ribarskog mola susresti s ribarima, prenosi N1.

Facebook Komentari