VIDEO U Poljskoj istraga jer su se dvije djevojčice igrale Hitlera i u plinskoj komori ubile miša

Poljska policija povela je istragu zbog skandaloznog snimka dvije djevojčice, koje su se nedavno na internetu pohvalile kako se “igraju Hitlera” i dimom iz cigareta u improviziranoj “plinskoj komori” ubijaju miša.

Te dvije 14-godišnjakinje, učenice gimnazije u mjestu Žari na zapadu Poljske, kupile su miša u pet shopu, smjestile ga u kartonsku kutiju s malim otvorom i kroz taj otvor u kutiju puhale dim cigarete.

Jedna od njih na snimku objašnjava kako će se sada “malo igrati Hitlera”, dok druga kaže da je to “prava plinska komora”, dok se na kraju snimka pojavljuje natpis “prvi miš je poginuo tragičnom smrću, ali tinejdžerica je kupila drugog”, prenose poljski mediji.

Snimku i vijest o njemu izazvao je lavinu ogorčenja, posebno zato što mladi Poljaci u školama uče o holokaustu i na izletima obilaze najveći logor smrti, koji su njemački nacisti podigli na jugu okupirane Poljske, Auschwitz Birkenau, gdje je Spomenik žrtvama holokausta upravo kraj ruševina nekadašnjih plinskih komora.

Tinejdžerice koje su se igrale Hitlera u svakom slučaju neće ostati nekažnjene, jer je policija povela istragu zbog kršenja paragrafa Zakona o zlostavljanju životinja, preko kojih najlakše mogu biti kažnjene, prenosi N1.

Originalna vijest: https://wiadomosci.wp.pl/nastolatki-bawily-sie-w-hitlera-z-mysza-komora-gazowa-szmato-6157261786302081a

Facebook Komentari