Talibani su napali NATO-ov vojni konvoj blizu zračne luke u afganistanskom gradu Kandahar. Trojica mrtvih!

Afganistanski talibani su danas preuzeli odgovornost za napad autobombom na NATO-ov konvoj blizu grada Kandahar, na jugu Afganistana, u kojemu “ima žrtava”, rekao je glasnogovornik koalicije Sjevernoatlantskog saveza.

Trgovac Muhammad Azim, očevidac napada, rekao je za francusku novinsku agenciju AFP kako je vidio da su “tri trupla izvučena iz oklopnog vozila”, dodajući da su u konvoju bila tri vozila kada se oko podneva napad dogodio.

“Jedno se vozilo zapalilo nakon napada, a ubrzo je sletio i vojni helikopter”, rekao je.

Operacija “Odlučna potpora potvrđuje napad na NATO blizu Kandahara. U tom je napadu bilo žrtava”, rekao je u priopćenju glasnogovornik NATO-ove operacije u Islamskoj Republici Afganistan, obećavši da će dodatne informacije “s više pojedinosti objaviti čim to bude moguće”.

Po riječima glasnogovornika pokrajinske policije Zije Durranija, “autobomba se oko podneva zaletjela u konvoj stranih vojnih snaga u Damanu”, blizu zračne luke u afganistanskoj provinciji Kandaharu, velikom gradu na jugu.

“Zasad nemamo drugih informacija”, dodao je.

Ni u jednom izvješću se ne spominju civilne žrtve, javlja novinar AFP-a.

Glasnogovornik talibanskog pokreta preuzeo je odgovornost za napad i to u SMS poruci poslanoj dva sata poslije.

Talibanski pobunjenici su se učvrstili u afganistanskoj pokrajini Kandaharu, gdje su Paštunci u većini, na granici s Islamskom Republikom Pakistan.

Zadnji napad na NATO-ove vojne snage dogodio se početkom svibnja mjeseca 2017. godine u glavnom gradu Islamske Republike Afganistan, u Kabulu, u vrijeme prometne gužve, kada je osam prolaznika poginulo, a ranjena su trojica koalicijskih vojnika i čak dvadeset i osam civila. (Theo Ljubić, AFP)

Facebook Komentari