Michael Richard “Mike” Pence poručio Crnogorcima: “Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska, nadahnjuje svijet i ja vam čestitam na tome!”

Američki potpredsjednik Michael Richard “Mike” Pence ,  koji  je jučer popodne doputovao u dvodnevni posjet Crnoj Gori, izjavio je na svečanoj večeri s predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem, kako službena Podgorica “ima vodeću ulogu u obrani stabilnosti i sigurnosti regije Zapadnog Balkana”, te da “njezina hrabrost, u fazi ruskog pritiska, nadahnjuje svijet”, javlja Radiotelevizija Crne Gore (RTCG), a prenosi britanski Reuters.

Zahvalivši na toploj dobrodošlici, Michael Richard “Mike” Pence  je prenio pozdrave predsjednika SAD-a Donalda Johna Trampa, što je, kako je kazao, “opipljiv znak američke posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici Sjevernoatlantskog saveza NATO.

“Americi je čast danas slaviti naše odnose sa snažnim i slobodnim građanima Crne Gore. Uvjeravam vas da sam ovdje pronašao dokaz činjenici da Amerika nema male partnere, već samo ima snažne partnere. I vjerujem da je moja nazočnost ovdje samo prvi korak“, rekao američki potpredsjednik Michael Richard “Mike” Pence.

“Americi je čast danas slaviti naše odnose sa snažnim i slobodnim građanima Crne Gore. Uvjeravam vas da sam ovdje pronašao dokaz činjenici da Amerika nema male partnere, već samo ima snažne partnere. I vjerujem da je moja nazočnost ovdje samo prvi korak“, rekao američki potpredsjednik Michael Richard “Mike” Pence.

Zahvalio je Crnoj Gori što je domaćin Summita Američko-jadranske povelje (A5), koji se u srijedu održava u Podgorici, kao i na vodećoj ulozi koju ta država ima u obrani stabilnosti i sigurnosti Zapadnog Balkana.

Američki potpredsjednik Michael Richard “Mike” Pence vrši smotru vojske Crne Gore

“Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska, nadahnjuje svijet i ja vam čestitam na tome”, rekao je Pence.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović istaknuo je da Crna Gora jako cijeni tradicionalno prijateljstvo sa SAD-om, ističe se u priopćenju crnogorske vlade.

Potpredsjednik SAD-a Michael Richard “Mike” Pence i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović

“S ponosnom govorim da je Crna Gora članica NATO-a i da je naš saveznik jači nego ikad. Predsjednik Donald John Tramp je rekao da dijelimo zajedničke vrijednosti i mi od njih nikad nećemo odustati”, poručio je predsjednik Crne Gore, gospodin Filip Vujanović.

U radu Summita će, na poziv predsjednika vlada Crne Gore, Duška Markovića, i Makedonije koja trenutno predsjeda Poveljom, Zorana Zaeva, sudjelovati i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković

U nazočnosti potpredsjednika SAD-a Michaela Richarda “Mikea” Pencea, u srijedu u Podgorici, održat će se Summit Američko-jadranske povelje (A5).

Kako je najavljeno, u radu Summita će, na poziv predsjednika vlada Crne Gore, Duška Markovića, i Makedonije koja trenutno predsjeda Poveljom, Zorana Zaeva, sudjelovati i premijeri Republike Hrvatske, Republike Albanije i Republike Srbije, Andrej Plenković, Edi Rama i Ana Brnabić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i predsjednik Republike Kosovo, Hashim Thaçi. (Theo Ljubić, RTCG, Reuters)

Facebook Komentari