Milanka Opačić: Pogreška je bila izbaciti Aleksandru Kolarić iz SDP-a, ali i vratiti je

Klub zastupnika SDP-a, po direkciji vodstva stranke, smijenio je Milanku Opačić s mjesta poptredsjednice Sabora, a rezultat je to sukoba između nje i šefa Davora Bernardića koji traje već neko vrijeme. Opačić je i u razgovoru za N1 potvrdila da je smijenjena zbog verbalnog delikta. S dužnosti predsjednika Odbora za rad smijenjen je i Mirando Mrsić.

“Smjena me nije osobno pogodila jer je potpuno nevažno na kojoj ste poziciji, svoj posao možete raditi kao zastupnik. Ono što je problem je da smo kolega Mirando i ja smijenjeni zbog verbalnog delikta, što nam je rečeno i na Klubu. Rečeno je od predsjednika da ne uživamo njegovo povjerenje jer smo tražili njegovu ostavku. Izrekli smo neke stvari ne samo protiv nejga, nego i o vrlo lošem stanju u stranci”, kaže Opačić.

U vrijeme Zorana Milanovića iz stranke je izbačena Aleksandra Kolarić, također zbog verbalnog delikta. Tada je Opačić bila jedna od vodećih u stranci. Priznaje da je to bila loša odluka.

“Sjećam se da je izbačena zbog nekih stvari koje je govorila u trenutku kada smo bili na vlasti. To je bila pogrešna odluka, ali je pogreška bila i vratiti ju u stranku. Ako je nešto bilo pogreška ne treba na tome ustrajati. Klub nije jedinstven, nikada u stranci nismo bili podjeljeniji i za to smatram odgovornim predsjednika stranke. Kao novi predsjednik imao je prilike smanjiti te podjele, a on ih je samo produbio”, rekla je Opačić.

Za Aleksandru Kolarić Opačić je neki dan rekla da je osoba nebeskih ambicija. Znači li to da želi biti predsjednica SDP-a?

“Ne znam zašto pridavati pozornost jednoj članici stranke. Vidjet ćemo što će biti, kadndidirala se za predsjednicu SDP-a u Zagrebu, sljedeća instanca je valjda za predsjednicu stranke, ali o tom potom vidjet ćemo.”

Facebook Komentari