Cerar: Najprije ćemo pozvati RH na zajedničku implementaciju, još ću danas nazvati Plenkovića

Nakon što je danas Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije donio je odluku da većina Piranskog zljeva pripada Sloveniji te da granica u Istri slijedi rijeku Dragonju i završava na sredini kanala sv. Odorika, oglasio se slovenski premijer Miro Cerar.

“Presuda suda je konačna i obvezujuća i za Hrvatsku i za Sloveniju. Došao je taj povijesni trenutak za Sloveniju, odluku Arbitražnog suda treba poštovati. Sva naša očekivanja vezana za arbitražu nisu ispunjena”, rekao je Cerar, prenosi N1..

Cerar nije objavio što će biti prvi koraci Slovenije nakon arbitražne odluke suda u Haagu. “Treba odluku pažljivo iščitati i onda vidjeti kako će se postupati”, rekao je.

Naveo je da će se o odlukama Suda u sljedećim danima konzultirati s pravnicima.

“Slovenija neće učiniti ništa što bi pogršalo odnose između dvije države i naših državljana”, kazao je slovenski premijer.

“Najprije ćemo pozvati RH na zajedničku implemantaciju, još ću danas nazvati hrvatskog premijera Plenkovića, poslat ćemo poziv s prijedlogom za implementaciju. Nadam se da ćemo se moći dogovoriti o implementaciji odluka arbitraže”, rekao je Cerar.

Facebook Komentari