Ministri Krstičević i Medved s gradonačelnikom Bandićem obišli lokacije u Zagrebu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima obišli su lokacije u gradu Zagrebu za buduće zajedničke projekte.

Na radnom sastanku u Gradu Zagrebu i u obilasku lokacija bili su i državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, glavni savjetnik ministra obrane brigadir Jozo Pupić, koordinator zagrebačkog Odjela za branitelje Miodrag Demo te savjetnici i suradnici gradonačelnika Grada Zagreba.

Tako je izaslanstvo obišlo lokacije za spomenik Domovini u blizini koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” i prostor bivše tvornice Janko Gredelj koja je moguća lokacija za budući hrvatski vojni muzej.

Tom prilikom, ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo prijedlozima te istaknuo kako je zajednička suradnja Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba iznimno važna, osobito za ova tri buduća strateška projekta, izgradnje spomenika Domovini, prostora budućeg vojnog muzeja i prostora za vojno groblje.

“Ovi projekti od velike su važnosti za Ministarstvo obrane, Vladu RH i Grad Zagreb. Trebamo čuvati sjećanja na Domovinski rat, koji je temelj naše moderne hrvatske države, kako bismo povijest prenijeli i na buduće generacije. Hrvatskoj je potreban vojni muzej gdje će povijest Domovinskog rata i naše vojske zasluženo dobiti svoje mjesto”, istaknuo je ministar Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved podržao je inicijativu i zajedničke projekte koji su od strateške važnosti i koji će pridonijeti očuvanju vrijednosti Domovinskog rata.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako ćemo zajedničkim snagama Vlade i Grada Zagreba narednih godina ostvariti ove projekte koji će biti od velikog značaja za sve nas.

Facebook Komentari