VIDEO Dva sata pakla za putnike u zrakoplovu: Pilot dvaput predložio da se pomole

Spavali smo kada smo, nakon sat i 15 minuta leta, čuli jak udarac. Od tada se avion počeo jako tresti i to je trajalo cijelim putem nazad, gotovo dva sata. Bilo je strašno, kazao je jedan od 359 putnika.

Airbus A330-300 s 359 putnika, zrakoplovne tvrtke AirAsia X, koji je u nedjelju letio iz australskog Pertha prema Maleziji, morao se hitno vratiti u Perth nakon što se avion iznenada počeo tresti zbog, kako je to tvrtka nazvala, ‘tehničkih poteškoća’. Glasnogovornik zračne luke u Perthu kazao je kako je pilot imao tehničkih poteškoća s motorom, te da se zrakoplov vratio natrag i uspješno sletio, javlja CNN.

Spavali smo kada smo, nakon sat i 15 minuta leta, čuli jak udarac. Od tada se avion počeo jako tresti i to je trajalo cijelim putem nazad, gotovo dva sata. Bilo je strašno – rekao je putnik Damien Stevens za CNN.

Još nije jasno što je uzrokovalo poteškoće s Rolls-Royceovim motorom.

Stevens je kazao kako je pilot zatražio od putnika da se dva puta pomole. Putnicima je uoči slijetanja rečeno da se pripreme za mogući udarac, no slijetanje je ipak prošlo u najboljem redu.

Facebook Komentari