Skandalozan rezultat na Euru U21: Lagano dodavanje Italije i Njemačke za ispadanje Slovačke

Je li na Euru do 21 godine viđen jedan od najvećih skandala ovog natjecanja? Naime, u posljednjem kolu grupe Italija je pobijedila Njemačku s 1:0, rezultatom koji je obje reprezentacije odveo dalje, u polufinale. No, da su Nijemci primili još jedan gol, ispali bi, dok bi golom Njemačke Italija ispala. Ništa od toga nije se, naravno, dogodilo.

Žrtva su ispali Slovaci, koji idu kući.

“Jako sam razočaran, svi smo. Uza svo dužno poštovanje prema Englezima i Španjolcima, turnir je za mene završen, neću ga gledati. Ono što su priredili Nijemci i Talijani velika je sramota za nogomet na tako velikom takmičenju”, rekao je Pavel Hapala, slovački izbornik.

Do polufinala je mogla i Češka, ali je izgubila od Danske. Pa su tako Talijani i Nijemci mogli u zadnjih pola sata utakmice opušteno se dodavati, slušati vijesti s utakmice Danska – Češka i čekati kraj.

A kako je sistem natjecanja takav da od tri grupe dalje ide samo najbolji drugoplasirani, Slovaci su izvisili jer su završili drugi s gol-razlikom 6:3, dok su Nijemci imali 5:1.

Zanimljivo, čak ni sudionici nisu baš kategorički odbacili optužbe: “Nemojmo se zanositi, pa sasvim je normalno igrati sigurnije zadnjih pet-šest minuta utakmice”, rekao je sportski direktor njemačke reprezentacije Horst Hrubesch, a napadač Davie Selke, prenosi Avaz.ba, naglasio je:
“Možda to baš nije bila najzanimljivija utakmica za navijače…”

Facebook Komentari