Cijena davanja koncesije: Zrakoplov koji nije mogao sletjeti u Dubrovnik, u Zagrebu nisu htjeli, pa je morao u Rim

Zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A320 reg.9A-CTJ na letu iz Zagreba prema Dubrovniku, zbog jake bure ušao je u holding iznad točke NERRA gdje je neko vrijeme čekao smirivanje situacije, piše avioradar.hr.

Kako su udari prelazili 40 čvorova, posada je planirala povratak u Zagreb koji je bio alternacija ali ih je, kako doznaje Avioradar, zračna luka Zagreb – Franjo Tuđman odbila uz obrazloženje da “nemaju dovoljno ljudi za prihvat zrakoplova”.

Posada je potom let preusmjerila na zračnu luku Leonardo da Vinci Fiumicino u Rimu gdje je sletjela oko 1 sat poslije ponoći.

U ovim trenutcima, kaže avioradar.hr, ne raspolažu informacijama kada će putnici konačno doći na odredište i hoće li “duty time” posade to dozvoliti prije jutra. Croatia Airlines u Rimu nema zamjensku posadu što bi bio slučaj da su sletjeli na originalnu alternaciju, Zagreb. U svakom slučaju, dobili su besplatan posjet Rimu kojem se, vjerujemo, ne vesele baš, ocjenjuje avioradar.hr i napominje da je prema AIP-u (Aeronautical Information Publication) radno vrijeme zračne luke Zagreb 24 sata.

Iz Croatia Airlinesa očitovali su se oko zrakoplova na letu iz Zagreba za Dubrovnik, koji je sletio – u Rim.

“Zbog iznenadne bure, odnosno jačine vjetra koji je sinoć na dubrovačkom području prelazio maksimalne dopuštene kriterije Croatia Airlinesa za sigurno slijetanje, zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku.

Zbog toga je odlučeno da se zrakoplov na letu OU664 preusmjeri natrag u MZL Zagreb, odnosno u polazišnu zračnu luku, no MZL Zagreb obavijestila je kompaniju da prihvat zrakoplova Airbus 320 i 124 putnika u to doba (oko ponoći) više nije moguće obaviti.

S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bila otvorena ni jedna zračna luka, zrakoplov je preusmjeren u Rim, gdje je svim putnicima osiguran hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa. U skladu s Europskom regulativom, kompanija će svim putnicima osigurati prvi raspoloživi let do njihovoga krajnjeg odredišta, Dubrovnika, i to danas oko 13 sati i 45 minuta na letu Rim – Dubrovnik.

Croatia Airlines ispričava se svim putnicima na poremećaju u planiranom putovanju, iako nije mogla utjecati na niti na jedan od razloga poremećaja”, stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

Iz Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman kratko su priopćili da će provjeriti sve informacije vezane za događaj i dati službenu informaciju u ponedjeljak.

Facebook Komentari