HNS: EK potvrdila, vrijeme je da se Plenković suoči s realnošću – prijeti nam potpuni kolaps Agrokora

U trenutku kada prijeti potpuni kolaps Agrokora, a time i svih onih koji o njemu ovise, i kada smo suočeni s prijetnjom najveće financijske krize, Hrvatska je i dalje talac odnosa HDZ-a i Mosta.

Prije dva i pol mjeseca kao odgovorna liberalna stranka HNS je tražio hitno sazivanje sjednice Odbora za gospodarstvo na temu stanja u Agrokoru, procijenivši da kriza može itekako utjecati na stabilnost države, ali i ekonomsko stanje u regiji, no sjednica nikada nije sazvana i do danas nije jasno zašto su to vladajući propustili učiniti.

Europska komisija je potvrdila ono na što HNS kao odgovorna liberalna stranka upozorava već mjesecima. Prijeti nam potpuni kolaps sustava Agrokora, prijete nam moguće tužbe i gubitak radnih mjesta.

Premijer Andrej Plenković nema potrebnu većinu i nema jasan plan. Svi skupa gubimo vrijeme zbog sukoba HDZ-a i Mosta. Vrijeme je da se premijer Plenković suoči s realnošću!

Da je stanje i više nego alarmantno svjedoči i činjenica da ako Agrokor ne dobije otprilike oko 400 milijuna eura novog kredita prijeti potpuni kolaps državnih financija, tvrtki, suradnika i dobavljača Agrokora, a u pitanje su dovedene i tisuće radnih mjesta.

S druge strane, zemlja je u potpunom kaosu i u političkom smislu, pa tako četiri državna tajnika vode ministarstva bez ikakvog izbornog legitimiteta, dok se dojučerašnji koalicijski partneri, HDZ i Most, bave međusobnim sukobima, izbjegavajući realnost i dubinu krize u državi, a sve u svrhu lokalnih izbora.

Facebook Komentari