VIDEO Brkić nakon izbacivanja Hasanbegovića: Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić obratio se medijima gdje je komentirao isključivanje Zlatka Hasanbegovića iz stranke i političku situaciju u Hrvatskoj.

”Hasanbegović je bivši član Predsjedništva HDZ-a, ali kandidirao se na listi Brune Esih i kao takav ne može više biti član HDZ-a, dakle sam se isključio HDZ-a. Takvih smo slučajeva već imali i on nije iznimka. Postavlja se pitanje kako to da je to sada napravio kad smo pokrenuli hrvatsko gospodarstvo i kad se smanjuje javni dug i kad turistički pokazatelji idu u prilog i kad je pitanje Pelješkog mosta riješeno i kada smo napokon riješili sve gužve na granicama. Postavlja se pitanje zašto to radi sada kada smo uspješno riješili krizu koju su izazvali SDP i Most kad su tražili izglasavanje nepovjerenja Mariću”, rekao je Brkić.

”Ja sam pobornik institucionalnog rješavnja problema. Zanimljivo je kako baš oni koji su najglasniji protiv poliitke stranke, kad su sjednice Predsjedništva, itetkako podržavaju stavove stranke. I on je podržao odluku Plenkovića da razriješi ministre Mosta. Sad odjednom naknadna pamet. To morate pitati njega”, kazao je Brkić.

”Odluka nije donesena nego sam vam rekao – Hasanbegović itekako dobro zna čitati Statut. Samom svojom kandidaturom bez suglasnosti stranke je sam odučio istupiti stranke. Sad ako on želi postati žrtva morate pitati njega. Meni je osobno žao. Mogao je doprinijeti, ali sretan mu put”.

Upitan kako komentira Hasanbegovićeve izjave u kojoj je političku situaciju nazvao ”moralnom kaljužom”, Brkić odgovara: ”To je ružan termin, moramo to izbjegavati. Kad je HDZ rušio svoju vladu tada je Hasanbegović to gorljivo podržavao. Sada sve institucije funkcioniraju. Kad je on bio ministar zašto tada nije tako gorljvo reagrirao?”.

”Kad dođe vrijeme za utvrđivanje većine svi ćete biti svjedoci hoće li HDZ imati većinu u Saboru kad premijer predloži nove ministre”, kazao je Brkić upitan ima li HDZ većinu.

Komentirao je i izjave Bože Petrova.

To što Petrov govori, to on ima svoju nišu za lokalne izbore. Zanimljivo je kako mu do jučer taj isti HDZ nije smetao da ima 4 ministra, predsjendika Sabora. To samo govori o njemu, tko je i što je”, kazao je.

”Kako to da Hasanbegović iza sebe nema nikad fotografiju Franje Tuđmana nego neke druge slike? Kako to da nije stao u borbu za obespravljene Hrvate u BiH? Kako to da nije stao u obranu članova HVO-a? Mi o sebi govorimo svojim djelima”, kazao je.

Osvrnuo se i na potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

”Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire vladu. Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade. Ovo je Hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”, kazao je Brkić.

”Utakmica će se uskoro igrati u Saboru kad se predlože novi minstri. U ovoj utakmici SDP i Most su gubitnici, a HDZ je pobijedio 3:0. Ne zato što mi likujemo zbog toga nego je činjenica da takva jefitna denagogija nikome ne koristi osim onima koji žele kaos u politici. Itekako je stabilna politička situacija. Sljedeća većina će se utvrditi kad premijer predloži novi sastav Vlade”, rekao je.

Facebook Komentari