Haradinaj: Imamo susjeda koji je neprijatelj, njima treba pokazati gdje im je mjesto, Hrvatska nam je primjer

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj izjavio je na prištinskom aerodromu po povratku iz Francuske da se Albanci nikada neće pokoriti Srbiji.

Haradinaj je okupljenim novinarima u zračnoj luci rekao da optužuje Srbiju “za neprijateljsko ponašanje” prema njemu.

“Imamo susjeda koji je neprijatelj, koji se neprijateljski ponaša. Trebamo biti odlučni i pokazati mu gdje mu je mjesto”, rekao je Haradinaj i dodao da na Kosovu “ima ljudi koji se pokoravaju” da i “njima treba pokazati gdje im je mjesto” navodeći da je Hrvatska za njega primjer.

Bivši lider Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) rekao je da je razočaran odnosom vlasti Kosova u njegovom slučaju.

U kratkom govoru na glavnom trgu Prištine, obraćajući se pristalicama, kojih je bilo nekoliko tisuća, Haradinaj je optužio Srbiju za neprijateljstvo. “Kada sam rekao da (Srbija) želi rat, ozbiljno sam to mislio, jer neprijatelju Srbiji trebamo pokazati gdje joj je mjesto. Oni su kriminalci, oni su izvršili zločine na Kosovu. Ako u Beogradu misle da mi zaboravljamo, griješe”, rekao je Haradinaj obraćajući se masi.

Govoreći o nalozima za uhićenje iz Srbije, zbog kojih je u Francuskoj zadržan više od tri mjeseca, Haradinaj je rekao da lošem neprijatelju, u ovom slučaju Srbiji, treba pokazati gdje mu je mjesto, kako je to uradila Hrvatska. “Srbija nema što tražiti unutar Kosova”, rekao je Haradinaj.

Francuski sud odbio izručiti Haradinaja Srbiji, u Prištini je vatromet: Hvala na podršci, ova bitka je dobivena

Facebook Komentari