Orepić: Agrokor? To nije moglo bez kriminala

Piše: Dražen Prša

U intervju za nedjeljni politički magazin N1 televizije Točka na tjedan o slučaju Agrokor govori ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Istraga o potencijalnom gospodarskom kriminalu u Agrokoru, kaže, jedna je od najkompleksnijih koju je hrvatska policija ikad provela.

U njoj otkriva sudjeluju opsežne policijske snage na čelu s policijskim USKOK-o,, a policija u istrazi tijesno surađuje s Državnim odvjetništvom.

“Mi moramo biti svjesni potrebe da se procesuira i locira odgovornost te tko nas je u tu situaciju doveo i budite uvjereni mi ćemo to napraviti”‘, kazao je Orepić.

Na pitanje je li se Hrvatska u takvoj situaciji, da jedna tvrtka ugrozi čitavo gospodarstvo, mogla naći bez kriminala – Orepić odgovara:

“Moje je mišljenje da ne. Agrokor je sinonim političkih, društvenih i gospodarskih odnosa nastalih nakon kriminalne privatizacije.

Vjerujem da je ovo lom takvih odnosa i nadam se da će u gospodarstvu nakon Agrokora se uspostaviti normalni gospodarski, društveni i politčki odnosi”, kazao je Orepić.

Facebook Komentari