VIDEO Bilić i Pavelić o privatno-državno-socijalističkom monstrumu i bolestima društva i gospodarstva

Neven Pavelić, glavni urednik portala Hrvatska danas, i politički komentator HRT-a Branimir Bilić u Studiju 4 komentirali su Agrokor, koji je ovih tjedana u fokusu interesa, ali i mnoga politička događanja.

Za Pavelića je ‘lex Agrokor’ eksperiment i težak proces, za koji se nada da će proći dobro, a ako ne bude dobro slijedi stečaj. Bilić je dodao da je riječ o privatno-državno-socijalističkom monstrumu koji su stvorili vlasnik Agrokora, tj. novi Glembayevi iz Kulmerovih dvora, a pomagali su im mnogi financijaši, ministri financija i ministri poljoprivrede iz Banskih dvora, Škegro, Dalić, Šuker, Linić, Marić, Lalovac, Jakovina i ostali, prenosi HRT.

Po onoj staroj, sve što je dobro će opstati, a što nije će propasti, tako će i Vlada otići ako dođe do kolapsa gospodarstva, dodao je. U bilo kojoj zapadnoj zemlji ministar Marić morao bi otići zbog rada u upravi takve tvrtke, kaže Bilić.

Sad je na potezu DORH i vidjet ćemo – to je manje-više ista ekipa – kako je zapravo Agrokor dobio državu i kako je država dobila Agrokor, to su paralelni procesi, složio se Pavelić.

Hrvatska ima ovisne Cvitane i Bajiće i njihovu poslušnu djecu, kaže Bilić i ne smatra da će se nešto veliko dogoditi.

Imamo sustavnu grešku u našem gospodarstvu jer smo sve financijske instrumente i ustanove dali u strane ruke, pa sad imamo skupi novac i naše gospodarstvo nikad neće ozdraviti, smatra Pavelić. Političke kaste u Hrvatskoj su nedodirljive, što pokazuje i slučaj Saucha, dodaje Bilić.

Facebook Komentari