Slovenci nastavljaju sa sabotažom, putnicima prekipjelo, prelaze granicu pješke, čeka se i više od 5 sati

Unatoč najavama iz Ministarstva unutarnjih poslova, na granicama gužve ne jenjavaju, upravo suprotno. Na pojedinim prijelazima čeka se i pet sati.

Jučer su se pojavile informacije da će slovenija suspendirati detaljnu kontrolu do 10. svibnja, ali ništa od toga.

Zbog stroge kontrole putnika koji u Hrvatsku ulaze iz Slovenije i jutros su veliki zastoji na granici s tom državom.

Informacije iz HAK-a

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

Ulazak: Bregana (izlaz iz Slovenije oko 5h),Bregana naselje (oko 1h), Harmica (oko 30 min), Macelj (izlaz iz Slovenije čekanje oko 1,5 h), Lupinjak (30min), Dubrava Križovljanska (20 min), Pasjak (izlaz iz Slovenije čekanja oko 30min);

Izlazak: Zaton Doli;

Oba smjera: Stara Gradiška, Bajakovo, Karasovići, Pasjak (čekanja u oba smjera 30-40min).

Promet autobusa pojačan je na graničnom prijelazu Bregana (izlaz iz Slovenije čekanje 5h, izlaz iz RH 3,5h), Macelj (izlaz iz Slovenije oko 2h).

Promet teretnih vozila na izlasku pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 3 km, te na Maclju oko 1,5h na izlasku iz Slovenije.

Zbog pojačanog priliva vozila i pojačane kontrole tijekom cijeloga dana očekuju se gužve i moguća višesatna čekanja na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom.

Putnici prelaze pješice

Pojedini putnici koji su u Hrvatsku pokušali ući autobusima, nakon više sati čekanja odustali su, izgubili živce, uzeli svoje putovnice i u Hrvatsku su ušli pješice. Neki su, kažu nam, više vremena proveli sa slovenske strane granice kod Bregane, negoli putujući kroz Austriju i Sloveniju.

Slovenci pričaju o važnosti zaštite od terorizma na granici s Hrvatskom, dakle sabotaža u sezoni

Facebook Komentari