Opet velike gužve na granicama, na Bregani 3 sata i 45 minuta, na prijelazu Macelj dva sata

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima, opet je gužva i čeka se, javlja HAK.

ulazak: Bregana (oko 3 sata i 45 min), Bregana naselje (oko 1h), Harmica (oko 30 min), Lupinjak (30min), Dubrava Križovljanska (20 min);
izlazak: Bajakovo, Stara Gradiška; oba smjera: Macelj (ulazak oko 2h, izlazak oko 30 min), Vinjani Donji.

Promet autobusa pojačan je na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera (čekanje 2,45 sata), Macelj (čekanje 1h). Promet teretnih vozila na izlasku pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 3 km.

Zbog pojačanog priliva vozila i pojačane kontrole tijekom cijeloga dana očekuju se gužve i moguća višesatna čekanja na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom, javlja HAK.

Slovenski prometni servisi javljaju da je kolona vozila na prijelazu Obrežje (Bregana) na slovenskoj strani u ranim jutarnjim satima iznosila više od 10 kilometara i da se na ulazak u Hrvatsku čekalo nešto manje od 4 sata. Kolona vozila, ali znatno manja je i na graničnom prijelazu Gruškovje (Macelj) te na prijelazima u Istri.

Kako navodi ljubljansko “Delo”, šoping izleti iz hrvatske Istre u slovenske gradove na obali pali su na polovicu, a neki hrvatski organizatori turističkih izleta odustaju od jednodnevnih izleta u Sloveniju zbog dugih čekanja na granici.

Kako navodi “Delo”, zbog očekivanih zastoja na granici, malo će se gostiju iz Hrvatske odlučiti za jednodnevni prijelaz granice na što se prije računalo zbog predstojećih školskih praznika u Hrvatskoj, a dolazak hrvatskih gostiju u slovenska termalna lječilišta i toplice, osobito one u Čatežu, proteklih je dana jako smanjen.

Facebook Komentari