Nacional piše da je Mate Radeljić, savjetnik s Pantovčaka, umočen u projekt Bruna Esih, evo što kaže Predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je demantirala medijske napise kako će se uključiti u kampanju za lokalne izbore u svibnju.

“Nemam običaj demantirati napise u medijima, no danas jednostavno moram jer mi je stabilnost države izuzetno bitna i zato moram kazati najodlučnije da apsolutno niti ja niti moj ured nismo niti nećemo biti izravno ili neizravno involvirani u lokalne izbore. Samo ću izaći na izbore”, rekla je predsjednica.

Na medijske napise gleda kao uvođenje zabune u javni prostor i plasiranje neprovjerenih informacija.

“Doista bih voljela da kad netko piše o meni osobno ili Uredu, da se obrate za naše mišljenje i naš stav”, kazala je.

Kratko je komentirala i krizu u Agrokoru.

“Moramo sačuvati hrvatsko gospodarstvo, a time i sigurnost države i radna mjesta, a najveće odgovornost i dalje leži na vlasniku”, smatra predsjednica.

Podsjetimo, tjednik Nacional pisao je da je predsjednica “uvučena u bitku za ‘projekt Esih'”.

Tjednik “Nacional“ u članku pod naslovom “Kako je Predsjednica uvučena u bitku za ‘projekt Esih’“, tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih “stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih”.

Nacional se poziva na svjedoke koji su čuli da to govori Bože Vukušić, koji je istaknuo da Predsjednica nema veze s tim, nego upravo da se time otvara mogućnost plasiranja informacija o tome da Kolinda Grabar Kitarović stoji projekta Brune Esih.

Facebook Komentari