Kujundžićevo osobno iskustvo: Nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora

U dominikanskom samostanu blaženog Augustina Kažotića u Zagrebu u srijedu je održana tribina “O vjeri i politici u odgoju, obrazovanju i zdravstvu” na kojoj je, između ostalih, sudjelovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar je tom prilikom izjavio da se “vjera i politika međusobno ne negiraju”, piše na stranicama samostana gdje je održana tribina.

“Kad god se politika odmicala od naroda i univerzalnih kršćanskih vrednota, nije bilo dobro. Ako se te vrednote budu živjele uistinu, a ne samo deklarativno, Hrvatska će biti uređena zemlja u kojoj će se cijeniti znanje, rad, poštenje” izjavio je ministar.

Govoreći iz osobnog iskustva o svećenicima koji djeluju u bolnicama ministar je rekao da je “nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji”.

Govorio je i o tome kako se kao ravnatelj Nove bolnice u Zagrebu založio za otvaranje bolničke kapelice.

“Onima koji ne vjeruju, kapelica u bolnici ne škodi, a nama koji vjerujemo, puno znači”, smatra ministar koji je komentirao i molitelje pred bolnicama.

“Moliti se može svugdje, ali mislim da je primjerenije da se u dogovoru s ravnateljima bolnica moli u primjerenom prostoru, a ne na prolazu”

Facebook Komentari