Život s Vlastom: Jesu li žene zaista tako divne, a muškarci loši?

Piše: Vlasta Janton

Ajmo biti fer i priznati same sebi da to baš i nije tako. Nisu sve žene divne i krasne i nisu svi muškarci loši. Koliko god se razočarali u životu, ova tvrdnja bi zaista bila smiješna i nelogična. Nema savršenih žena, a niti savršenih muškaraca. Nisu sve žene drage, dobre i fine, a niti svi muškarci lažljivci ili ti koji nas iznevjere.

Sjetite se koliko ste se puta poigravale nekim, vukle ga za nos, bile s njim samo zato da vam prođe vrijeme ili zato jer nikog drugog nije bilo na pomolu? A kada vam je dosadio potražile ste nekog zanimljivijeg? Koliko puta ste bile s nekim samo zato da ne budete same, njegovu ljubav prema vama iskorištavale?

Jer ste znale da će doći svaki put kada ga pozovete, jer ste znale da vam neće moći odoljeti, jer ste znale da ga vrtite oko malog prsta, jer ste znale da u vama vidi boginju i da vam ništa neće moći odbiti? Da, poigravale ste se nečijim osjećajima, i nije vam smetalo što je za vama patio, što je za vama umirao, lomio se. A kada se vi nađete u takvoj situaciji onda je on sve najgore na svijetu, životinja, gad, mrzite ga, izgovorite mu najružnije riječi, poželite mu napraviti pakao od života. Zato kada se sljedeći put netko zaljubi u vas, ili vas iskreno zavoli, onako iz dubine srca, ne ismijavajte ga, ne igrajte se s njim, ne kratite vrijeme druženjima s njim jer trenutno nemate nikog. Ne radite to.

Poštujte tu osobu. Jer on voli baš tebe. Od svih žena izabrao je baš tebe. Cijeni to, budi sretna što imaš tu čast, da netko voli baš tebe, takvu kakva jesi. Sa svim vrlinama i manama. I kada te nitko ne voli, voli te baš on. Izabrao je baš tebe, ti si baš ta, posebna, izabrana. Nitko ne kaže da ti moraš uzvratiti na tu ljubav ako ništa ne osjećaš. Naravno da ne možeš uzvratiti, na ljubav se ne može natjerati, ne možeš zavoljeti nekog protiv svoje volje, ali zato ne trebaš niti ismijavati, vrijeđati, omalovažavati nečije osjećaje. Možeš i na lijep način reći kako se osjećaš počašćeno ali da tvoji osjećaji naspram njega nisu isti. I njemu će biti lakše kada se prema njemu poneseš s poštovanjem.

Također, kada je o vezama riječ, nije točno da su samo muškarci ti koji varaju, zavode, izazivaju, igraju se. Ništa manje ne varaju niti žene, nisu one bezgriješne, poslušne kućanice, ili poslovne žene koje trče brže bolje doma s posla kako bi obavile sve potrebne kućanske poslove. Žene koje su nezadovoljne u vezama, brakovima, traže uzbuđenje ili ono što im fali kod kuće, u tuđim krevetima.

Na van odražavaju prividnu sreću, a unutar četiri zida krije se nezadovoljstvo, prigovaranja, omalovažavanja, nikada ništa nije dobro, u ničemu nije dobar, ničem nije dorastao, za ništa sposoban. Da, ima takvih žena, koje u svakoj prilici omalovažavaju svog partnera, bračnog druga. U svemu misli da je bolja i superiornija naspram njega, prema njemu se ponaša kao prema komadu namještaja. Da, ima takvih žena. I zaista ne bi bilo fer kada bi se govorilo da su neki muškarci neotesani i loši, a žene uvijek divne i krasne. Okrenite se oko sebe, znam da ćete u svakom društvu naći takvih žena, od čijeg ponašanja prema njezinom partneru i vama bude neugodno.

Ima divnih žena, žena za poželjeti. Također, ima divnih muškaraca, muškaraca od kojih ti zastane dah, osvoje te svojim stavom, ponašanjem, kulturom, poštovanjem, nježnošću. Muškaraca kojima nije teško pokazati koliko im je do tebe stalo, koliko u njima ljubavi za tebe ima. Ima ih, zaista ih ima. I ne bi bilo fer reći da su svi muškarci isti. Jer nisu. Zbog nekoliko onih koji su te povrijedili ne možeš reći da su svi ostali takvi, jer nisu.

Ne gledaj u svakom koji ti prilazi ljutog neprijatelja, nekog tko te želi iskoristiti i odbaciti. Nisu svi takvi ako je bio on. U ophođenju sa muškarcima ne gledaj ih svisoka, kao da si ti vrednija od svih njih.

Poštuj ih, cijeni njihovo mišljenje bez obzira ako se ne podudara s tvojim. Ne vrijeđaj ih, ne budi drska prema ostalima samo zato jer te taj jedan povrijedio. Ne poigravaj se s osjećajima zaljubljenog muškarca.

Jer jednog dana sve bi se to moglo vratiti tebi. Tvoj muškarac je odraz tebe, tvojih želja, tvojih snova. Poštuj ga, voli ga, budi mu odana. U suprotnom, ne radi mu pakao od života, to nitko ne zaslužuje. Nema loših muškaraca, nema loših žena….ima samo loših osoba. Ne budite jedna od njih.

Facebook Komentari