Radna akcija Zajednice Susret u Cisti Velikoj u povodu 25. rođendana

U Terapijskom centru Cista Velika okupili su se u petak na radnoj akciji korisnici djelatnici, volonteri i simpatizeri Zajednice Susret.

Zahvaljujući donatorima započeli su radovi na obnavljanju kuće kako bi se tridesetorici korisnika poboljšala kvaliteta života. „Zajednica Susret ove godine obilježava 25.-tu obljetnicu rada i djelovanja i ovo je samo jedna u nizu akcija koju organiziramo u godini jubileja. Želimo pokazati korisnicima da smo tu zbog njih kako bismo im pomogli i na ovaj način, a Zajednici Susret ćemo vratiti stari sjaj kakav je nekada imala“, poručila je nova ravnateljica Doma za ovisnike Zajednica Susret Suzana Horvat Kutle.

Ličenje zidova, farbanje drvenine, šivanje i postavljanje zavjesa, tapeciranja stolica i trosjeda, postavljanje plafonijera i šaltera samo su neki u nizu radova koji će trajati sve dok se kuća ne obnovi, a nastavljaju se i tijekom subote.

„Zahvaljujemo našim donatorima koji su nam se i ovog puta odazvali i pokazali da su senzibilizirani za probleme ovisnika“, poručila je Horvat Kutle napominjući značaj Zajednice Susret kao prve terapijske zajednice na ovim prostorima osnovane prije 25 godina. Osnivačica i utemeljiteljica Zajednice koja je začetnik borbe protiv ovisnosti je Bernardica Juretić, a kroz terapijske centre je dosad prošlo nekoliko tisuća ovisnika. Prema procjenama stručnih djelatnika, gotovo njih 70 posto izvuklo se iz pakla droge zahvaljujući upravo „Programu Čovjek“ koji se provodi u terapijskim centrima Zajednice Susret.

U godini kada obilježava četvrt stoljeća postojanja, Zajednica Susret održat će niz prigodnih akcija, tribina, okruglih stolova, te izdati Monografiju o povijesti Zajednice. Završna svečanost očekuje se u prosincu ove godine, upravo u vrijeme njezina nastanka.

Facebook Komentari