Slovenska policija istražuje riječke anesteziologe još od svibnja prošle godine

Tijekom tjedna u riječkoj bolnici, a za vikend u onoj mariborskoj. Tako izgleda rad nekoliko riječkih anesteziologa koji su radili u Mariboru. Cijeli slučaj zbog spornih troškova takva angažmana istražuje slovenska policija, javlja HRT.

Ugovore s riječkim anesteziolozima, koji su dobivali 500 eura neto za rad jednom tjedno, slovenski kriminalisti istražuju još od svibnja prošle godine. Prema riječima tadašnjeg direktora UKC-a Maribor, bilo je to najpovoljnije rješenje za kronični manjak anesteziologa u Sloveniji.

Predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje u KBC-u Rijeka doc. dr. Alen Protić kako kako su svi ugovori legalni, transparentni. Iznenađen je napisima u novinama o potencijalnom prekidu suradnje jer im uprava i stručnjaci UKC Maribor i dalje šalju zahtjeve za pomoći.

No, v.d. ravnatelj mariborske bolnice tvrdi drugačije. Za slovensku televiziju izjavio je da su pokrenuli postupak raskida ugovora s riječkim anesteziolozima uz šestomjesečni otkazni rok.

A riječki anesteziolozi, koji ističu da imaju jasnu potporu svoje Uprave, i ovoga tjedna idu u Maribor. Slovenci pak tvrde da su u samo pola godine hrvatski anesteziolozi bolnicu stajali gotovo 800 tisuća eura. Ipak, v.d ravnatelja bolnice priznaje da su im i dalje potrebni, jer će inače biti oštećeni njihovi pacijenti.

Facebook Komentari