Dubrovnik: Policija prijavila dvojicu koji su rasistički vrijeđali glumca Jamiea Foxxa

Dubrovačka policija će prekršajno, zbog narušavanja javnog reda i mira procesuirati dvojicu muškaraca koji su jučer navečer u jednom dubrovačkom restoranu na rasnoj osnovi vrijeđali popularnog afroameričkog glumca Jamiea Foxxa, koji u Dubrovniku sudjeluje na snimanju filmskog spektakla “Robin Hood: Origins”, javlja HRT.

Iz policije kažu kako su, nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira, sinoć oko 22 sata intervenirali u ugostiteljskom objektu na području Lapada, gdje su 44-godišnjak i 50-godišnjak “na naročito drzak i nepristojan” način vrijeđali goste i osoblje, pri čemu je ovaj stariji jednog od gostiju vrijeđao na rasnoj osnovi”.

Policija ne navodi koga su to njih dvojica vrijeđali, već samo da će obojica biti kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira, te da nastavljaju kriminalističko istraživanje ovog događaja.

No, o ovom se incidentu na svom Instagram profilu osvrnuo sam Jamie Foxx (44) i objavio video u kojem ističe kako su ga dvojica muškaraca oslovili s pogrdnom rječju “nigger” (“crnčuga”).

U drugom videouratku snimio je i objavio kako je osoblje restorana spomenuti dvojac ispratilo iz restorana, no oba videa je u međuvremenu uklonio sa svog profila, javlja HRT.

Inače, Jamie Fox u Dubrovniku ovih dana snima filmski spektakl “Robin Hood: Origins”, čiju produkciju potpisuje oskarovac Leonardo DiCaprio, a Foxx bi trebao glumiti Little Johna, pratitelja legendarnoga junaka iz engleskih srednjovjekovnih balada Robina Hooda.

Facebook Komentari