Zlonamjerne stvari: Papa nikad nije doveo u jedan kontekst poštanski ured, Gospu i Međugorje

Mediji su prenijeli dio intervjua u kojem je Papa Franjo rekao da Gospa nema poštanski ured, a samo dan poslije objavljena je vijest o posebnom izaslaniku za Međugorje.

U Dnevniku 3 je gostovao Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista, koji godinama prati status Međugorja, i komentirao kako je to najbolja potvrda da se zloupotrebljavaju Papine riječi. Papa kada je spominjao Gospu iz poštanskog ureda, nikada nije spomenuo Međugorje ili Gospu međugorsku, mislio je na raznorazna tzv. ukazanja koja se događaju diljem svijeta – u posljednjem intervjuu je mislio na ukazanja koja se događaju u SAD-u, a nitko još nije istražio kakva su to ukazanja. O Međugorju je govorio izrazito ozbiljno i sa vrlo velikom brigom, dodao je.

Pavičić je istaknuo kako Papa nikad nije doveo u jedan kontekst poštanski ured, Gospu i Međugorje. Smatra kako su to zlonamjerne stvari, što se najbolje vidi jer je vijest iz Vatikana o posebnom izaslaniku za Međugorje došla znakovito – na blagdan Gospe Lourdske, a poznato je da Crkva jako dobro pazi na datume i kada što objavljuje.

Varšavski nadbiskup, Henrik Hoser, Papin izaslanik za Međugorje, ima pastoralnu misiju – i ima pravo uvida u sve, kao da će ondje biti i sam Papa. Pavičić kaže kako je njegov status vrlo zanimljiv – on nije vizitator, on ne dolazi u kontrolu, on nije niti upravitelj, kao što se možda očekivalo, on je nešto između – on će imati uvida u sve, u status svetišta, u odnos sa biskupom, u odnos sa vidiocima i u odnos sa hodočasnicima. dodao je kako izaslanik ulazi u onaj pastoralni dio koji je u Međugorju najneupitniji, on doista odlično funkcionira.

Facebook Komentari