DORH traži uhićenje SDP-ovca Tomislava Sauche

Državno odvjetništvo RH podnijelo je danas zahtjev za odobrenje lišenja slobode, određivanje pritvora, istražnog zatvora i pokretanja kaznenog postupka protiv SDP-ovca Tomislava Sauche.

Prije nekoliko dana otkriveno je kako je u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića bilo sumnjivih isplata inozemnih dnevnica u iznosu od 307.785 kuna.

DORH je zahtjev danas predao Boži Petrovu koji je zahtjev proslijedio predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva pa se može očekivati odlučivanje o skidanju imuniteta.

Iz SDP-a je stigla reakcija na DORH-ov zahtjev:

– SDP je odmah zatražio istragu DORH-a. Da bi se ona pokrenula nužno je skidanje imuniteta kolegi Sauchi te taj zahtjev SDP prihvaća. Vjerujemo u pravednu istragu državnih institucija bez političkog utjecaja. Važno je da ona bude provedena brzo jer je to u interesu Hrvatske, kolege Sauche, svih zastupnika u Hrvatskom Saboru i SDP-a.

Zanimljivo je da je Revizija unatoč ovome dala bezuvjetno mišljenje na izvješće iza rad Vlade, a na zahtjev da pojasni zašto dnevnice nemaju pokriće, odgovorio joj je u rujnu prošle godine Ured za opće poslove.

Tvrdili su da su iz ureda predsjednika Vlade dobili odgovor da je putovanja bivših savjetnika dogovarao predstojnik Saucha u koordinaciji s Milanovićem te da su savjetnici naknadno izvještavali premijera o svojim putovanjima, međutim, Neven Zelić, predstojnik ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića tvrdi kako njegov ured u rujnu nije poslao nikakav odgovor na koji se poziva Ured za opće poslove niti je ikad do njega došao zahtjev da se o nečemu takvom očituje, piše Večernji list.

Facebook Komentari