Sastanak ministrice Nade Murganić sa predstavnicima Hrvatske zajednice županija

Piše: Dražen Prša

U ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku danas je održan radni sastanak ministrice Nade Murganić sa predstavnicima Hrvatske zajednice županija

U ime Hrvatske zajednice županija, koja je uključena u sve važne programe, radne skupine i odbore koji se bave pitanjima koja utječu na razvoj regionalne samouprave sastanak je otvorio Goran Pauk župan Šibensko-kninske županije napominjući kako se nada nastavku dosadašnje dobre prakse.

Na sastanku se razgovaralo o decentralizaciji ustanova socijalne skrbi, razvoju modela socijalnog ugovaranja cijena socijalne skrbi, formiranju nove radne skupine te izmjenama i dopunama Pravilnika o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga.

Zupanije3

Pozdravljajući sve prisutne ministrica gđa. Nada Murganić naglasila je kako svrha ovog sastanka sagledavanje tema iz različitih perspektiva koje će se postepeno otvarati kako s pojedinačnim predstavnicima županija tako i skupno, prikupljanje prijedloga županija u zajedničkom nastojanju decentralizacije ustanova i sredstava te njihovo uključivanje u radnu skupinu i rasprave o tezama pri izradi novog Zakona o socijalnoj skrbi kao i redefiniranje djelatnosti i ovlasti županijski službi na regionalnom području.

Okupljeni su se složili da su ovakvi radni sastanci korisni za sve uključene strane jer otvaraju nova pitanja i ukazuju na potencijalne probleme pa tako i pridonose razvoju modaliteta njihovog uspješnog rješavanja.

Facebook Komentari