VIDEO Internetom se širi Dodik – stručnjak za povijest: Dubrovnik nikad nije bio u Hrvatskoj, Sarajevo mu je inozemstvo….

U intervjuu za Telegraf predsjednik BiH entiteta Republike Srpske između ostalog, kazao je kako Dubrovnik nikada nije bio hrvatski teritorij i da je Sarajevo za Republiku Srpsku inozemstvo.

“Historijski i nacionalno gledano Jugoslavija je ozbiljna podvala srpskom narodu, koji se odrekao, bukvalno, i svoje nacije i država, a drugima stvarao slobodu”, smatra Dodik.

“Ono što smo vidjeli na kraju Drugog svjetskog rata, tamo u Trstu… tamo su bile srpske i partizanske jedinice, nisu bile muslimanske…nije bilo muslimana… Tu su bili Srbi koji su naivno donosili slobodu i Slovencima i Hrvatima… koji su kasnije formirali države…

Na kraju krajeva, Hrvatska u teritoriju koji danas poznajemo nikad nije postojala prije Drugog svjetskog rata, a da ne pričam prije velikog rata.

I nikada Dubrovnik nije pripadao integrativno nikakvom hrvatskom državnom odrazu na tom prostoru, bez obzira kad je to bilo…”, rekao je Dodik, koji očito ima neke čudne izvore iz kojih crpi svoja znanja, kao primjerice da je “Gotovina činio zločine nad Srbima”.

https://www.youtube.com/watch?v=clOeMrs5viA

Share This Article