Uvjeren sam kako smo dali najbolji model da se s 25% dionica HEP-a upravljanje Inom ponovno vrati u hrvatske ruke

Idući tjedan navršava se 100 dana ove Vlade. Prvim rezultatima možemo biti zadovoljni jer smo s koalicijskim partnerom Mostom stvorili stabilnu i odgovornu vladu, koja će, unatoč oporbi, biti izrazito europski otvorena, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na svečanoj sjednici splitskog HDZ-a koji slavi 27. godišnjicu.

Razmotrit ćemo sve prijedloge, ali uvjeren sam kako smo dali najbolji model da se s 25% dionica HEP-a upravljanje Inom ponovno vrati u hrvatske ruke, rekao je Plenković. Taj model štiti hrvatske interese, daje državi snažnu i dominantnu vlasničku ulogu u obje energetske kompanije i sva korporativna
prava, ali na najvišoj svjetskoj razini, rekao je među ostalim, prenosi HRT.

U Split su ove subote stigle jake snage HDZ-a. Uz premijera Plenkovića, na proslavu 27. obljetnice osnutka splitskog ogranka stranke, stigli su Ivo Davor Stier, čitav niz ministara i saborskih zastupnika, europarlamentarci Šuica – Tolić – Zovko, zatim Milijan Brkić…

Slavlju se pridružio i Damir Krstičević, ministar obrane, kojeg su okupljeni posebno glasno pozdravili.

U Splitu nije bilo glavnog tajnika Gordana Jandrokovića, ali on se ispričao virozom.

U publici se moglo vidjeti i neke zaboravljene asove nacionalne i lokalne političke scene, dok su od partnerskih stranaka stigle HDS, HSP, HSP AS, HČSP i HSLS.

Inače, dvorana u hotelu “Radisson Blu” bila je mala da primi sve koji su došli na 27. rođendan stranke. Čak je i Plenković rekao da mu je drago što ih je sve više sa svakim novim okupljanjem.

Vrh HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem iskoristio je 27. obljetnicu osnutka splitskoga ogranka i kako bi čvrsto stao iza kandidatura Andre Krstulovića Opare i Zlatka Ževrnje za gradonačelnika i župana, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari