Erjavec prijeti sabotiranjem hrvatske turističke sezone, Stier smatra da ništa neće postići maltretiranjem turista

Hrvatska i Slovenija granični spor trebaju riješiti dijalogom, a slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec sigurno neće ništa pozitivno postići maltretiranjem turista na granici, izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, piše HRT.

Hrvatska se povukla iz arbitražnog procesa nakon nepovratne kompromitacije suda tajnim dogovaranjem slovenskog suca i predstavnice slovenske vlade. To je očito izraz njegove nervoze, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier novinarima ispred Banskih dvora. Bilateralni granični spor moramo riješiti bilateralnim dijalogom. Sigurno neće gospodin Erjavec ništa pozitivnoga postići time što će maltertirati njemačke, talijanske turiste, austrijske, poljske, češke, slovačke, pa u krajnoj liniji i slovenske građane, koji su nam rado viđeni gosti, kazao je Stier.

Podsjetimo, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec prije nekoliko je dana u emisiji Slovenske televizije Studio City sugerirao kako bi Slovenija mogla sabotirati hrvatsku turističku sezonu u slučaju da Hrvatska odbije implementaciju odluke arbitražnog suda o Piranskom zaljevu. Odgovarajući na upit što će se dogoditi ako odluka arbitražnog suda, koja se očekuje ove godine, stigne uoči turističke sezone, šef slovenske diplomacije je odgovorio: To će sigurno više naškoditi Hrvatskoj. Mislim na one koji će iz Austrije i Njemačke preko Slovenije putovati u Hrvatsku. Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se to neće lako riješiti, kazao je Erjavec.

Cappelli: Odnosi s Ljubljanom dobri – za turizam neće biti problema

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je nakon sjednice Vlade da su odnosi sa slovenskim ministarstvom zaduženim za turizam dobri te kako misli da za turizam neće biti problema s obzirom na izjave slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca o mogućem slovenskom ometanju dolaska turista u Hrvatsku. Na pitanje smatra li Erjavčev istup praznom prijetnjom, Cappeli je kazao da to ne bi komentirao, ali je dodao kako misli da za turistički dio neće biti problema.

Facebook Komentari