Desnica nikad neće postati mainstream dok je ovako dosadna, treba hrvatsku inačicu The Breitbarta ili Taki’s Magazine-a

Piše: Hrvoje Augustinčić, facebook

Desnica nikad neće postati mainstream dok je ovako dosadna. Mrtvo dosadna.

Ti portali, u kojima se prodaje suhoparna i naporna istina, ne donose ništa dobro. Uvijek netko plače, uvijek netko pati, uvijek neka sudbonosna žrtva, suze, krv, tlo i znoj. Uvijek prevareni, izdani i izigrani. Majka Hrvatica vječno plače uz ognjište pleteći sinu čarape tople. Daj, odjebite!

Desnica, ona moderna i konzervativna, a ne ona svinjarsko-literalistička koja borbu shvaća na razini simbola, parola i fenomena HOS-a, treba hrvatsku inačicu The Breitbarta ili Taki’s Magazine-a. Dakle, otkačenog, raskalašenog humora kojeg jedino zasad načimlju Ivica Šola, ponekad Nino Raspudić, Marcel Holjevac, Hrvoje Augustinčić i pokoja još dušica.

To je stil koji ne preza pred ničim, šokira dežurne moralizatore, ali opet iste mobilizira slobodom i neovisnošću, a opet jasnim ideološkim smjerom. Neki će to s desnice recenzirati riječima: ‘Nismo mi takvi. Mi smo pošteni, ispravni, puni ožiljaka bičeva asketskog života, kruli nam želudac od kronične posti za veće dobro. Naš put je dug, ali ispravan’. Ok, razumijem, ali u tom slučaju ćete izgubiti rat. Jer krivo ga vodite. Treba biti govno, govno koje izruguje i ne ispričava se. Na svaku nametnutu krivnju odgovoriti još gorom kao Hasanbegović Zuroffu.

Pratiti modu, glazbu, punk, rock, metal, electro-indie, trip-hop, Detroit techno. Znati o drogi i imati iskustvo s istom. Film, pornoindustrija, dark web, chic & cool. Isto poznavati, ali ne uzdizati.

Mainstream nije više uštogljen i ne ispisuje ga mlakonja koji je odrastao pod staklenim zvonom roditeljske paranoje. Mainstream je danas zreo čovjek koji je izrastao iz neobuzdanog tinejdžera što je do cilja izbjegavao sve društvene barijere. Maxportal, direktno.hr, narod.hr, sve je to divno-krasno, ali DiSuPare? skupljaju lajkove.

Alt-left je hrvatska medijska zbilja, dok i svijetu buja alt-right. Treba nam medij koji će biti desni Feral Tribune. Ekipa je odradila svoje, izgubila inspiraciju i naposljetku propala, ali su se razgranali svukuda; Novosti, Novi list, Jutarnji list, i tako dalje, i tako bliže.

Čujem da su i neke udruge dobile jako velik novac i sad ga troše na blagoslov vode. Bravo! Taman ste skupili glasova onoliko koliko vas je i bilo, pa još i manje.

Dakle, tri (3). Plus baraka 85G. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulturkampf kojeg treba svakodnevno voditi, pobjeđivati, a ne ga trošiti na skupljanje ustašoidne gerijatrije da pleše svoj posljednji političko-aktivistički tanz po hladnim ulicama metropole.

Jebala vas udba, ozna, lustracija, hop, ustaše, korienski hrvatzki, gusle i deseterac, pizde materine. To ne može biti sukus te borbe. To je tek popratni sadržaj oko kojeg se slažemo. Htio sam reći, za kraj, da se uozbiljimo. A potencionalna bit bi trebala biti sasvim suprotna. Ona razigrana, neuhvatljiva, drska, osvetnička, pobjedonosna. Jebote ZDS!

hrvatskigrb_rainbow

Facebook Komentari