Milošević i Saucha primili Richarda Wooda, izrazili sumnju u Brexit bez dubokih posljedica

Milošević i Saucha - Richard Wood

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević i potpredsjednik Tomislav Saucha sastali su se u četvrtak s voditeljem Sektora za Sjevernu i Središnju Europu britanskog Ministarstva vanjskih poslova Richardom Woodom i veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine u Republici Hrvatskoj Andrewom Dalgleishem.

Richard Wood kazao je kako je njegov posjet Zagrebu dijelom širokih nastojanja britanske vlade za uspostavu snažnijih bilateralnih odnosa s državama članicama Europske unije u svjetlu skorašnjeg povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz članstva u Uniji.

Istaknuo je da je britanska vlada, osim na konkretan proces izlaska iz Europske unije, usmjerena i na promišljanje budućeg odnosa s EU-om. U tom smislu želimo sklopiti sveobuhvatni sporazum s Europskom unijom kojim će se urediti naši budući odnosi, zaključio je Wood.

Milošević i Saucha izrazili su žaljenje zbog odluke Ujedinjene Kraljevine o napuštanju Europske unije, ali i uvjerenje da će bilateralni odnosi Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine ostati prijateljski. Iskazali su, međutim, i sumnju u mogućnost raskida između Ujedinjene Kraljevine i EU-a bez dubokih posljedica za obje strane, istaknuvši pritom važnost zauzimanja zajedničkog stajališta među državama članicama o budućnosti Europske unije.

Dražen Prša/Sabor RH

Facebook Komentari