26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Porezni inspektori i carinici u češljanju adventskih kućica i po noći -...

Porezni inspektori i carinici u češljanju adventskih kućica i po noći – i posjetitelji mogu biti kažnjeni

Adventske dane vole građani, ali i poreznici koji su krenuli u pojačani nadzor. U kontroli, koja će trajati tri dana, provjeravat će se adventske kućice diljem zemlje i ono najvažnije, izdaju li se računi za sve što se konzumira.

Za porezne inspektore i carinike božićno vrijeme znači još više posla. Sljedeća tri dana upregnut će sve svoje snage da pronađu one koji se ne pridržavaju zakona. A to bi im moglo biti teško, jer svi s kojima smo razgovarali kažu da sve rade po propisima.

”Budući da je za vlasnika velika kazna i za mene, tako da je bolje da izdamo račune”, rekla je za Novu TV Nina Češković, ugostiteljica iz Zagreba.

Ne boje se ni na jugu zemlje. ”Neka dolaze. Rade svoj posao. Ljudi moraju raditi svoj posao”, kaže Marija, ugostiteljica iz Dubrovnika. Kazne za vlasnike objekata mogu biti i do pola milijuna kuna, a s 2 tisuće kuna mogu biti kažnjeni i građani koji ne uzmu račun. Takvih je, prema onom što je ekipa Nove TV snimila na terenu, jako puno.

Inspektori će biti na terenu i kad padne mrak. Izgleda da bi krilatica Porezne uprave ”bez računa se ne računa” mogla uroditi plodom.

Najnovije

Još iz rubrike