Bernardić i Ostojić sučelili se posljednji put prije izbora, nisu se štedjeli

SDP sutra bira novog predsjednika. Davor Bernardić i Ranko Ostojić, kandidati koji su ušli u drugi krug sučelili su se u Temi dana HTV-a. “Ovo je nova utakmica, miješaju se nove karte”, poručio je Ranko Ostojić koji je u prvom krugu osvojio 23 posto glasova, nasuprot Bernardiću koji je osvojio 46 posto.

“Članovima nedostaje motivacije, moj zadatak, kao budućeg predsjednika je da vratim povjerenje članova u stranku”, kazao je Bernardić na što mu je Ostojić spočitnuo da se već proglasio predsjednikom. “Bitno je nikoga ne podcjenjivati, ni članove, ni oponente – prepustimo članicama i članovima da oni odluče tko će biti predsjednik stranke, a ne se sada tako predstavljati”, kazao je Ostojić, piše HRT.

Na pitanje zašto bi članovi stranke trebali njemu dati glas Bernardić je kazao: “Poznajem SDP, mlad sam, imam snage i energije da dovedem SDP na vlast. Od sutra nastavljamo raditi svi zajedno – ne smije biti odbačenih”, poručio je. Ostojić je za sebe kazao kako se “26 godina bori za SDP na najtežim terenima” te kako “nikad nije nešto obećao a da to nije napravio”. Bernadiću je zamjerio što je Zagrepčanima obećao da će se kandidirati za gradonačelnika, a to nije ispunio. Bernardić mu je odgovorio kako se nije nastavio boriti za Zagreb – jer je bio zamijenjen, a Ostojiću je zamjerio što je odustao od Splita nakon što je izbore izgubio od Željka Keruma.

“Davore, ja nikad ne bih pristao na to da se mojoj gradskoj organizaciji nameće kandidat za gradonačelnika. Kad si ti vodio listu za zagrebačku skupštinu s 24 došli smo na 12 vijećnika”, kazao je Ostojić. Bernardić mu je odgovorio da je njegova lista dobila više vijećnika od Bandićeve, a da su gradonačelničku funciju izgubili upravo zato jer je smijenjen. Kandidati su se na kraju sučeljavanja rukovali i iskoristili priliku da pozovu članove da izađu na unutarstranačke izbore.

Facebook Komentari