10.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Brkić u Njemačkoj: Bezuvjetna ljubav iseljenika doprinosi jačanju hrvatske slike

Brkić u Njemačkoj: Bezuvjetna ljubav iseljenika doprinosi jačanju hrvatske slike

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić bio je u Njemačkoj, a o posjetu je pisao na fb-u.

”[ ISELJENIŠTVO DAJE BEZUVJETNU LJUBAV HRVATSKOJ ]

Sastao sam se s ministrom unutarnjih poslova savezne države Hessen g.Peterom Beuthom, glavnim tajnikom CDU-a Hessena g.Manfredom Pentzom te gradonačelnikom grada Frankfurta g.Uweom Beckerom.

Susreo sam se s predstavnicima hrvatskih gospodarskih, sportskih i kulturnih udruga te zavičajnih zajednica čije je djelovanje u Njemačkoj neizmjerno važno u očuvanju hrvatskog identiteta. Njihova iskrena BEZUVJETNA LJUBAV te srčana snaga rada i djelovanja na očuvanju vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, svakodnevno neizmjerno doprinose jačanju hrvatske slike i ugleda u Njemačkoj.

Upravo sam stoga s velikom zahvalom i iskrenim ljudskim respektom prema svemu što rade, saslušao i upoznao se s njihovim životnim okolnostima i uvjetima u kojima žive izvan svoje Domovine. Razgovarali smo što hrvatska država može učiniti kako bi se olakšao njihov povratak u Hrvatsku i omogućilo olakšano ulaganje u hrvatsko gospodarstvo.

Živjeti izvan svoje Domovine nije lako, zato je naša obveza uvijek biti tu – uz i za njih. Bilo da smo im stalna i sigurna podrška u zemlji u kojoj danas žive – Njemačkoj, bilo da im osiguramo sigurne i kvalitetne uvjete za povratak u svoju Domovinu.

Dužni smo o našim iseljenicima voditi kontinuiranu brigu, svakodnevno se zapitati što im je potrebno i provoditi pozitivne politike koje rješavaju njihova ključna pitanja. Jer jedino s hitnom provedbom pozitivnih politika i procesa za iseljeništvo mogu se stvoriti uvjeti za ostanak hrvatskih građana i zaustaviti negativan trend novog pogubnog egzodusa mladih iz Hrvatske i naše druge domovine Bosne i Hercegovine.

Mišljenja sam da je krajnje vrijeme da hrvatska politika, bez obzira na političke opcije koje su na vlasti, zaustavi ove negativne trendove. Imamo ustavnu, zakonsku i emotivnu obvezu prema našim iseljenicima koji su Hrvatskoj neizmjerno pomagali za vrijeme Domovinskog rata i borbe za našu neovisnost.

Naše Hrvatice i Hrvati u iseljeništvu su iznimno važni i zbog demografske revitalizacije našeg društva jer su nepresušan izvor domoljublja, tradicije, kulture i hrvatskog identiteta.

Posebno je značajna uloga i zahvalnost prema našoj katoličkoj crkvi i Hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj na očuvanju hrvatskog identiteta i okupljanja našeg naroda.

HVALA IM OD SRCA ZA SVE ŠTO RADE ZA JEDINU NAM HRVATSKU!”, napisao je Brkić.

Najnovije

Još iz rubrike