12.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Andrej Plenković o odnosima s MOST-om: Naš je stav u ovom pitanju...

Andrej Plenković o odnosima s MOST-om: Naš je stav u ovom pitanju jedan, a njihov….

Uži kabinet Vlade sastao se u srijedu, dan uoči redovne sjednice, koja se ovaj tjedan održava u Vukovaru, povodom godišnjice pada grada.

Vlada će na sjednici u Vukovaru u četvrtak predstaviti i niz mjera za ekonomski oporavak Vukovara, kako bi se grad obnovio te kako bi gospodarstvo krenulo naprijed. Vukovar je našao i mjesto u poreznoj reformi. Tako će se, primjerice, plaće stanovnika Vukovara oporezivati po najnižoj stopi od 12 posto.

Sjednicu u Vukovaru najavio je u srijedu, nakon sjednice Užeg kabineta, i premijer Andrej Plenković.

“Cilj je da se taj događaj obilježi na dostojanstven način i iskaže poštovanje žrtavama branitelja i svih koji su tamo poginuli i svih koji su radili na mirnoj integraciji Hrvatskog Podunavlja. Na sutrašnjoj sjednici Vlade bit će puno toga o Vukovaru, razgovarat će se i o tome da Vukovar postane mjesto posebnog pijeteta, ali ne mogu sve sada otkriti”, kazao je Plenković te rekao da će sredstva za obnovu Vodotornja, koja nisu prikupljena u raznim dobrotvornim akcijama, kompenzirati iz državnog proračuna, a radi se o iznosu 18 milijuna kuna.

Na sjednici u Vukovaru bit će šest, sedam točaka o tom gradu, a imenovat će se i 15, 20 državnih tajnika te govoriti i o rebalansu proračuna, kaže premijer.

Za rebalans je rekao da će “ostati u okvirima predviđenog za 2016. i da će sva ministarstva moći biti zadovoljna”.

Kod kadrovskih imenovanja prošle HDZ-ove i Mostove Vlade bilo je dosta problema, a na pitanje je li ih bilo i sad, Plenković je odgovorio: “Nema nikakvih problema, ja nisam vidio nikakve probleme. Niti oko porezne reforme.”

“Mi smo na izborima kao HDZ dobili 61 mandat, trebalo nam ih je još 15. Nismo u poziciji da bilo što što mi želimo bude apsolutno. Potrebno je partnerstvo. Naš je stav u ovom pitanju jedan, mislim da je logičan. Stav naših partnera je drugi, malo je drukčiji. Imaju na to pravo. Govorimo samo o malim izmjenama u zakonu o PDV-u. Sve to je uobičajena demokratska procedura”, rekao je Plenković.

Najnovije

Još iz rubrike