Premijer i ministri na obljetnici u Splitu; Plenković i Krstičević o službenom posjetu BiH

Premijer Plenković je, zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Krstičevićem nazočio otkrivanju spomen-obilježja “Spomen i želja” na Kašjunima svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu, a u povodu 25. obljetnice obrane Splita.

Premijer Plenković susreo se sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te je nazočio otvorenju izložbe ratnih fotografija 1. OTB Kašjuni u organizaciji Udruge branitelja 1. OTB Kašjuni. Predsjednik Vlade susreo se s predstavnicima Sveučilišta u Splitu te sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom.

”Nakon obilježavanja 25. obljetnice topničke bitnice imali smo susret s Baldasarom. Razgovarali smo i s rektorom i dekanima Sveučilišta u Splitu. Upoznali smo se s razvojem Sveučilišta”, kazao je Plenković koji je odgovarao i na druga pitanja novinara, prenosi N1.

Upitan kada će se u cijelosti početi primjenjivati Zakon o sportu Plenković je kazao da je taj zakon na snazi.

”Treba se u cijelosti primjenjivati. Imenovanjem Janice Kostelić smo pokazali koliko nam je ta tematika važna i očekujem da će se vrlo brzo krenuti”, kazao je naglasivši kako će svi, pa tako i sportska inspekcija, raditi svoj posao.

Premijer je joj jednom ponovio svoj stav vezan za poreznu reformu o kojoj se danas raspravljalo u Saboru.

”Ja sam rekao da smo mi donijeli paket koji ima smisao. Veći dohodak, rasterećenje proračuna, održivost javnih financija… Moj je stav bio jasan”, kazao je.

”Mi idemo s prvim velikim reformskim paketom, a to je porezna reforma. To je dio reformskih mjera. Tu su i mjere koje će se kasnije poduzimati osobito kad je riječ o ukidanju parafiskalnih nameta, pristupu mirovinskoj reformi, zahvati na planu prometa, infrastrukture i mora… Idemo u pripremu oko državnog  proračuna. Ministarstvo financija i ostali ekonomski članovi vlade pripremaju ozračje u kojem ćemo moći servisirati naše obaveze. Želimo izaći iz procedure prekomjernog deficita”, kazao je Plenković.

Plenković je komentirao i najavljeni posjet ministra obrane Damira Krstičevića susjednoj BiH.

”Ministar je tu i on kao odgovoran ministar želi nakon posjeta Bruxellesu održati prvi radni, bilateralni posjet. Riječ je o kontinuitetu naše politike da je BiH naš prioritet. Mislim da je važan momet da Krstičević uspostavi direktnu suradnju s kolegicom u BiH”, kazao je Plenković.

Svoj odlazak u BiH prokomentirao je i sam Krstičević koji je otkrio i o čemu će biti riječi na sastanku s kolegicom iz BiH.

”Imam sastanak s ministricom obrane vezan uz tekuću vojnu suradnju. Pripadnci vojske BiH se školuju u Hrvatskoj, a također smo na zajedničkoj aktivnosti u Afganistanu. Cilj je unaprijediti tu suradnju”, kazao je Krstičević.

”U ovom trenutku svoj posao radim na najbolji mogući način. Interes naše Hrvatske je suradnja. Iz te pozicije interesa Hrvatske, a vjerujem i interesa BiH, idem na taj sastanak”, rekao je Krstičević.

Facebook Komentari