Grmoja zagrmio u Saboru: Milanovićeva vlada bila je zločinačka organizacija, neviđena pljačka

Mostov Nikola Grmoja vladu Zorana Milanovića nazvao je danas u Saboru zločinačkom organizacijom i izazvao buru u SDP-ovim klupama.

Oporba je kritizirala poreznu reformu, spominjao se i Superhik, lik iz Alana Forda, stripa, koji je otimao siromašnima i davao bogatima.

“Pod krinkom socijalnih naknada u Milanovićevoj vladi dogodila se pljačka u milijardama kuna”, rekao je Grmoja.

“Mi brinemo o socijalno najugroženijima i vodimo konstruktivne razgovore s kolegama iz HDZ-a želeći vidjeti kakve će učinke imati na socijalno ugrožene, na hrvatski turizam. I porezna reforma i standard hrvatskih građana u idućoj godini i godinama koje dolaze su ugroženi jer ste vi za to digli ruke. Vi i gospodin Hajdaš i ekipa koja sjedi s moje lijeve strane. Na zadnjoj sjednici Milanovićeve vlade gdje se pod krinkom socijalnih naknada, odnosno vaučera, dogodila pljačka koja se mjeri u milijardama kuna. Znači u 2017. za interese pojedinih skupina, a na uštrb hrvatskih građana jer je donesena takva odluka, naša industrija će biti manje konkurentna, a tu pljačka Vrdoljaka i Milanovića osjetit će svaki hrvatski građanin na svojoj koži,” zagrmio je Grmoja s govornice u Saboru govoreći o povećanju naknade za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora, koju je odradila Milanovićeva Vlada. Tu struju proizvode uglavnom privatne tvrtke i HEP je otkupljuje.

Objasnio je da je 2017. za isplatu povlaštene cijene za struju potrebno osigurati 2,1 milijardu kn, što znači manjak od milijardu kuna koje treba namiriti, a do 2020. kumulativno nedostaje 6,23 milijarde kuna.

“Znači da bi se ovaj zločinački poduhvat proveo nije dovoljno imati samo ministra gospodarstva trebalo je okupirati institucije i o tome nitko ne govori. Ovo je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske i vi tada niste mislili na socijalno ugrožene”, poručio je Grmoja lijevoj strani Sabora.

SDP-ov Gordan Maras je tražio predsjedavajućeg Božu Petrova da se opomene Grmoju zbog toga što je Milanovićevu vladu i ostale koji su je podupirali nazvao zločinačkom organirzacijom, a bilo je i dobacivanja iz klupa. Grmoja nije opomenut ni kažnjen.

Vrdoljak Grmoji na zločinačku organizaciju: Lako je iznositi klevete skriven iza saborskog imuniteta

Facebook Komentari