Aldott je Plenkovića i Dobrovića, kaže, informirao o svim aspektima poslovanja Ine, pa i rafinerijskom

Nakon izjave ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića od 26. listada, koji je prvo najavio da slijedi zatvaranje Rafinerije Sisak, pa poslije demantirao sam sebe, premijer Andrej Plenković najavio je ‘najhitniji sastanak s predsjednikom uprave Ine Zoltánom Áldottom.

Sastanak je održan danas u Banskim dvorima, a uz premijera Plenkovića i Aldotta bio je i ministar Dobrović.

Prilikom dolaska na sastanak Slaven Dobrović je za N1 kazao da očekuje da će se razgovarati ‘o svim važnim pitanjima, pa i o sisačkoj rafineriji’. Na pitanje novinarke N1 hoće li Rafinerija biti zatvorena, kako je najavio (pa demantirao) prije dva tjedna, Dobrović kaže.: ‘Ne zatvara se, tražimo rješenje. Znamo što je bitno za Republiku Hrvatsku, radna mjesta i razvoj, a to je tamo moguće’.

Nakon sastanka

Zsoltan Aldott rekao je da je na sastanku bilo riječi o svim aspektima njihova biznisa, pa tako i o Rafineriji.

“Imali smo vrlo konstruktivan razgovor, ne mogu puno više o tome reći. To je vrlo važan sastanak jer se dogodio nakon nekoliko godina da je Uprava mogla izravno informirati Vladu o trenutačnom stanju Ine i našim projektima, našem položaju. Tako da je to vrlo važan (korak), mislim da ide u dobrom smjeru”, izjavio je Aldott nakon sastanka.

“Recimo da smo na ovom sastanku zasad informirali Vladu izravno o našem poslovanju, projektima, financijskom stanju i sveukupnom biznisu. Cjelokupni biznis uključuje normalno i naše poslovanje u ‘upstream’ biznisu, istraživanju, proizvodnji u rafinerijama i o svemu tome smo informirali Vladu”, odgovorio je Aldott na novinarsko pitanje o zatvaranju Rafinerije u Sisku.

Sastanak se održao nakon što je MOL objavio svoje ciljeve za razdoblje od 2017. do 2021. u kojima se ne planira ulaganje u hrvatske rafinerije već samo u one u Mađarskoj i Slovačkoj.

‘Izrazito sam zabrinut’

”Izrazio sam zabrinutost za položaj radnika u Rafineriji Sisak. Dogovorili smo da idući tjedan, nakon sjednice Vlade sutra i posjeta BiH, dogovorimo jedan hitan sastanak između Uprave Ine i relevantnih članova Vlade na kojem ćemo razmotriti odnose i strateške interese Hrvatske u ovoj našoj naftnoj kompaniji”, kazao je prije dva tjedna Plenković.

Facebook Komentari